Noaptea Cercetatorilor la Oradea

Pe 27 septembrie, începând cu ora 17.00, în Oradea, la Sala Sporturilor a Universității din Oradea, mințile curioase sunt așteptate pentru a sărbători alături de sute de mii de cetățeni europeni știința, descoperirile științifice și cercetătorii locali, la Noaptea Cercetătorilor 2013.

noaptea_cercetatorilor-600x400Cercetători oameni de știința din Oradea își vor prezenta rezultatele muncii de laborator și cercetare pe înțelesul  tuturor. Vizitatorii Nopții Cercetătorilor vor avea parte de demonstrații practice, dezbateri pe teme științifice de actualitate, experimente, prezentări, concursuri interactive și suprize.

La Sala Sporturilor a Universității din Oradea, vizitatorii vor putea explora un adevărat târg al științei, prin cele patru zone ale evenimentului SciFUN, Knowledge, Agora și zona Uniunii Europene.

  • Zona  SciFUN este dedicată științei interactive. Participanții vor experimenta și își vor testa înclinațiile spre știință.
  • Zona  AGORA este destinată dezbaterilor legate de progresul științific. Aici vor fi prezenți cercetători, exploratori și scriitori SF din oraș – dornici să răspundă întrebărilor științifice de toate felurile. Tot în AGORA vor fi expuse lucrările înscrise în concursul Laboratorul Anului 2099.
  • În zona Uniunii Europene, fiecare poate descoperi și contribui la harta științifică a Europei prin participarea la concursul de cultură științifică europeană.
  • Zona Knowledge va găzdui institutele de cercetare din oraș. Fiecare dintre acestea își va prezenta cercetătorii, reușitele lor și cele mai interesante aspecte ale muncii de laborator.

Pentru acțiunea organizată la Oradea s-au înscris departamente şi centre de cercetare din cadrul instituţiei, care îşi vor prezenta activitatea de cercetare. Totodată, vizitatorii vor avea ocazia să asiste la demonstraţii interesante precum roboţi, testarea echilibrului, monitorizarea frecvenţei cardiace în timpul efortului, experimente de actualitate în fizică, arheologia la început de mileniu III şi altele.

La evenimentul ştiinţific vor mai participa Compartimentul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, societatea comercială Plexus şi Muzeul Ţării Crişurilor.

Invitat special va fi campionul olimpic la TIR sportiv la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, Alin Moldovean, care va vorbi despre implicaţiile cercetării în sportul de performanţă.

Toţi vizitatorii de la „Noaptea Cercetătorilor 2013” se vor putea înscrie pentru o tombolă în cadrul căreia se vor extrage cinci premii.

Noaptea Cercetătorilor este un eveniment organizat simultan în toate țările Uniunii Europene. În a patra vineri a lunii septembrie, anul acesta în data de 27 a lunii, participanții din peste 300 de orașe europene vor construi împreună harta științifică a Europei.

Evenimentul este organizat sub egida Uniunii Europene de către Target Active Training și Asociația Invenio în parteneriat cu Anticipația, parte a grupului Nemira, Poliția Română, Centrul de Studii Complexe, Institutul Național de Cercetare în Sport, Europa FM și Dwyn Shop.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.