Forumului Organizatiilor Studentesti din Romania – 2013

FOSRÎn cadrul celei de-a 8-a ediție a Forumului Organizațiilor Studențești din România (FOSR), eveniment care s-a desfășurat între 2-8 august, în Timișoara, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România a reușit să adune la un loc peste 300 de reprezentanți ai studenților din România. Scopul principal al acestui eveniment a fost acela de a căuta soluții pentru obținerea unei finanțări corecte pentru educație, deviza evenimentului fiind „Responsabilitate pentru Educație ! ” .

Principalele neajunsuri cu care se confruntă studenții din România sunt taxele universitare aflate într-o continuă creștere, taxele de cămin ridicate precum și bursele de studiu foarte mici, neconforme legii în vigoare.Toate acestea sunt premisele  unei rate ridicate a abandonului studiilor, România clasându-se pe penultimul loc la nivel European într-o statistică privind rata de absolvire de studii superioare.

De asemenea, dorind să tragă un semnal de alarmă, studenții au ieșit în stradă și au protestat pentru obținerea unei finanțări de 6% din PIB pentru educație.Protestul intitulat ”Educația la coada vacii” a avut loc în Piața Unirii din Timișoara, luând parte peste 200 de studenți la acest protest și fiind însoțiți de o vaca de plastic și una adevărată.

Printre participanți s-au numărat și 6 membri ai Asociației „Gheorghe Șincai” a studenților în Istorie și câte un membru din partea Asociația Studenților Farmaciști din Oradea și Asociația Studenților Stomatologi din Oradea.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Comments

  1. Nu în ultimul rând, reprezentanții studenților atrag atenția că, în cazul unei finanțări necorespunzătoare, țintele de reducere a abandonului școlar și de creștere a ponderii tinerilor cu studii superioare până în 2020, stabilite prin Strategia de Modernizare a Uniunii Europene (EU2020) nu pot fi atinse.

    Apreciază

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.