Drepturile studentilor in sesiune! – ANOSR


ANOSR1Alianța Națională  a Organizațiilor Studențești din România
, readuce în atenția studenților Statutul Studentului, prima iniţiativă legislativă care aparţine 100% studenţilor, adoptat de Ministerul Educaţiei la propunerea ANOSR, statutul garantează studenţilor şi în sesiune o serie de drepturi de care aceştia pot beneficia!

Statutul Studentului spune că studenții au dreptul de a fi informați  cu privire la programă și la modalitățile de evaluare încă de la începutul semestrului, iar orice modificare a acestora se poate face doar cu acordul studenților. Profesorii sunt de asemenea obligați să publice și să respecte baremul de notare.

Studenții care au o dizabilitate certificată medical pot beneficia de o modalitate de evaluare separată, adaptată nevoilor lor, cu respectarea cerințelor cursului.

Dacă un student consideră că a fost nedreptățit, are dreptul la contestație. Mai mult, profesorul care a evaluat inițial lucrarea nu poate face parte din comisia de contestație! Astfel, devine mult mai greu ca subiectivitatea evaluatorului să afecteze nota finală!

Atunci când realizează studii și articole de specialitate, studenții beneficiază de drepturi de proprietate intelectuală. Cu alte cuvinte, profesorii nu își mai pot asuma rezultatele muncii studenților fără recunoașterea adecvată a acestora!

Studenții mai trebuie să știe că au dreptul de a accesa toate regulamentele universității, de a primi răspuns scris la cereri și de a face sesizări atunci când constată nereguli.

Cei care constată încălcări ale prevederilor menționate sunt încurajați să le documenteze și să le trimită și către platforma student.romaniacurata.ro, portalul studențesc anticorupție lansat de Alianța Natională a Organizațiilor Studențești din România în parteneriat cu Societatea Academică din România!

Studenții au dreptul să fie evaluați corect, în acord cu baremul de notare și condițiile anunțate de profesor la începutul semestrului. Statutul Studentului obligă universitățile să evite o serie de abuzuri des întâlnite până acum, fără a afecta însă în vreun fel dificultatea examenelor și seriozitatea procesului de evaluare. Ne îndreptăm spre normalitate din acest punct de vedere, deși, din păcate, există încă multe nereguli în țară.” – Mihai Dragoș, președinte ANOSR

Sursa: ANOSR.RO

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.