Sesiunea nationala de comunicari stiintifice studentesti „Stiinta. Cultura. Civilizatie”

Scris de Marius Deaconu

afis2Asociaţia „Gheorghe Şincai” a studenţilor în Istorie  în colaborare cu Departamentul de Istorie din cadrul Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Oradea, organizează în perioada 9 – 12 mai 2013, Sesiunea naţională de comunicări ştiinţifice studenţeşti „Ştiinţă. Cultură. Civilizaţie”, aflată la o ediţie aniversară, cea de-a XV-a. Această sesiune de comunicări ştiinţifice este printre cele mai vechi iniţiative studenţeşti orădene de acest fel, dar şi din ţară.

Ediţia din acest an este dedicată in memoriam, domnului prof. univ. dr. Barbu Ştefănescu, care a trecut în nefiinţă la începutul acestui an. Începând cu ediţia următoare, secţiunea de Istorie medievală şi Etnografie, va purta numele profesorului Barbu Ştefănescu, acesta fiind domeniul în care distinsul profesor a avut cea mai mare activitate publicistică.

La Sesiunea naţională de comunicări ştiinţifice studenţeşti „Ştiinţă. Cultură. Civilizaţie” s-au înscris 53 de studenţi din 8 centre din ţară repectiv 10 studenţi din Oradea. Vor fi prezenţi pasionaţi de Istorie, Relaţii Internaţionale sau Sociologie din centre universitare precum Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Suceava, Alba-Iulia, Galaţi sau Târgu – Jiu. Pe acest palier educaţional, această ediţie a Sesiunii de comunicări este printre cele cu numărul cel mai mare de participanţi din ţară, procentajul de participanţi autohtoni cel mai scăzut respectiv prezintă una din cele mai mari varietăţi de centre universitare prezente.

Evenimentul va debuta joi, 9 mai 2013, odată cu sosirea primilor participanţi. Vineri, 10 mai, va avea loc deschiderea oficială, în Sala Cataloagelor din cadrul Bibliotecii Universităţii din Oradea, începând cu ora 11. La aceasta vor participa cadre didactice din cadrul Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării precum şi profesori din conducerea Universităţii. Ceremonia se va încheia cu un moment de muzică şi dans popular, specific judeţului Bihor, oferit prin amabilitatea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor.

Tot vineri, participanţii vor avea parte de un tur al oraşului Oradea, seara încheindu-se cu o sesiune informală în Stage Muzeu, urmată de o petrecere a anilor ’80 în aceeaşi locaţie.

Sâmbătă, 11 mai va fi o zi plină pentru participanţi, marea parte a zilei fiind rezervată prezentărilor. Totuşi, în jurul prânzului, va avea loc o expunere pe tema „Între voluntariat şi pasiune”, susţinută de Ioana Mare, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu” Bacău, multiplă câştigătoare a Premiului I la Olimpiada Naţională de Istorie şi căreia i se va alătura sora sa, Maria, elevă la Colegiul Naţional „Ferdinand I” din acelaşi oraş, amândoua fiind angajate în proiectul Habitat for Humanity dar şi în structurile Consiliului Judeţean Bacău şi a altor organizaţii dedicate tinerilor.

Duminică, 12 mai va avea loc Festivitatea de închidere, urmată de plecarea participanţilor. afis

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.