La fête de la francophonie!

poza_1       Miercuri, 20 martie, a avut loc la Facultatea de Litere un eveniment prin care studenții, elevii de liecu și cadrele didactice au marcat Ziua Internațională a Francofoniei!

      Evenimentul a fost organizat de către cadrele didactice și studenții Departamentului de Franceză-Germană sub coordonarea conf. univ. dr Rodica Tomescu, lect. univ. dr. Simona Şuta şi prep. univ. drd. Teodora Cernău.

        În prima parte a manifestării, participanţii au asistat la o scurtă prezentare a francofoniei şi a semnificaţiei zilei de 20 martie pentru lumea francofonă, susţinută de lect.univ.dr. Simona Şuta. Studenţii şi-au etalat cunoştinţele în cadrul activităţii de „Proiectare a unor expresii ale limbii franceze însoţite de desene caricaturale sugestive”, încercând să găsească echivalentul acestora în limba română. Exerciţiul a fost coordonat de conf.univ.dr. Rodica Tomescu. Evenimentul a mai inclus un  concurs de scriere creativă, pornind de la un text dat, unde trebuiau folosite cele 10 cuvinte ale francofoniei alese pentru 2013, coordonator prep.univ.drd. Teodora Cernău, o audiţie de muzică franţuzească şi vizionarea unei secvenţe dintr-un film francez.poza_2

        Sărbătoarea francofoniei s-a încheiat cu premierea primelor trei creaţii ale studenţilor cu cărţi de autori francezi şi oferirea de atestate de participare tuturor studenţilor implicaţi în concursul de scriere creativă.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.