Oradea, pe harta ANOSR!

 AG ANOSRÎn perioada 15-17 martie s-a desfășurat la București Adunarea generală a Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești, în prezența a peste 70 de organizații studențești din țară. La eveniment au participat și două asociații ale studenților Universității din Oradea, Asociația studenților de la Relații Internaționale și Studii Europene și Asociația „Gheorghe Șincai” a studenților în Istorie, acesta din urmă primind statutul de membru observator, aderând astfel la ideile și valorile promovate de către ANOSR.

 Deschiderea evenimentului a avut loc în Aula Magna a Academiei de Studii Economice în prezența ministrului educației naționale, Remus Pricopie și a ministrului delegat pentru învățământ superior, cercetare științifică și dezvoltare tehnologică, Mihnea Costoiu. Miniștrii au declarat că sunt de acord și susțin participarea studenților în procent de 25 % în procesul de alegere a rectorului în universități și că subvenția cămine-cantine va fi mărită din acest an. De asemenea, ministrul Mihnea Costoiu a promis studenților că toate actele normative ce îi privesc vor fi elaborate prin consultarea lor. În cadrul întâlnirii a fost prezentat studiul privind „Implementarea Procesului Bologna în România – perspectiva studenților”.

Studenții și-au trasat pentru perioada următoare mai multe obiective, printre care le amintim:

  • înlăturarea piedicilor aflate în calea exercitării dreptului de vot de către studenți
  • înființarea în cadrul Ministerului Educației Naționale a unui departament care să gestioneze și să monitorizeze serviciile pentru studenți și susținerea lor de către minister
  • creșterea subvenției cămine-cantine în acord cu suma prevăzută în Legea bugetului
  • modificarea unor prevederi ale Ordonanței de urgență a guvernului nr. 92 / 2012.

„Cu ocazia Adunării Generale am primit o confirmare că toate subiectele pe care ANOSR s-a poziționat public în acest an universitar sunt preocupări și nevoi reale ale studenților. Mai mult, liderii organizațiilor studențești membre ANOSR au hotărât să ne continuăm eforturile pentru a câștiga dreptul de a vota acolo unde studiem, pentru ca subvenția cămine-cantine să crească în acord cu legea bugetului, pentru a crește calitatea serviciilor studențești, inclusiv a centrelor de consiliere și orientare profesională. Avem de asemenea un mandat clar pe modificările OUG 92/2012 și totodată am adoptat o serie de propuneri pentru buna guvernanță universitară, pe care organizațiile membre le vor susține în raport cu universitățile proprii”

 Mihai Dragoș, președinte ANOSR

Mai multe informații găsiți pe site-ul ANOSR!

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.