Credite ECTS pentru voluntari!

Universitatea din Oradea, în temeiul Legii Educației Naționale, art. 203 (9), oferă credite ECTS studenților care participă la acțiuni de voluntariat în cadrul unei organizații sau fundații recunoscute de Universitate, prin Comisia de servicii studențești și sociale, coordonată de doamna prorector Simona Trip.

voluntariProcedura elaborată de Comisia de servicii studențești și sociale, sub îndrumarea dl. conf. univ. dr. Dorin Coita, a fost aprobată în cadrul ședinței din 25 februarie a Senatului Universității din Oradea. Iniţiativa elaborării unei astfel de proceduri, a venit din partea Asociației „Gheorghe Șincai” a studenților în Istorie.

Ce trebuie să faci pentru a beneficia de creditele ECTS pentru voluntariat?

  • să faci voluntariat în cadrul unei organizații sau fundații care s-a înscris în Evidența organizațiilor recunoscute de către Universitatea din Oradea (Anexa 1 – doc. word)
  • să închei un contract de voluntariat cu organizația sau fundația aleasă pentru desfășurarea activității de voluntariat( Anexa 2 – doc. word)
  • să participi la acțiunile de voluntariat
  • în urma încheierii evenimentelor și acțiunilor propuse de organizația gazdă, să depui la Secretariatul facultății unde studiezi următoarele documente: cerere de atribuirea creditelor; certificatul emis de organizația gazdă din care să rezulte activităţile de voluntariat la care ai participat, precum şi perioada în care s-au desfăşurat acestea; contractul de voluntariat, încheiat între organizația gazdă şi studentul voluntar în original, semnat în 3 exemplare; raportul activităţii de voluntariat întocmit de către tine; alte documente doveditoare a activităţii de voluntariat, după caz.
  • actele depuse de tine la secretariat vor fi trimise către Departamentul la care studiezi, iar în urma studierii dosarului de voluntariat, vei fi chemat la un mic interviu, iar membrii Departamentul pot solicita alte documente sau probe probe care să dovedească faptul că rezultatele activităţilor de voluntariat realizate de student contribuie la furnizarea competenţelor prevăzute în planul de învăţământ.
  • În urma analizării dosarului și interviului, Departamentul îți poate acorda pentru fiecare 28 de ore de voluntariat, 1 credit ECTS, care se va trece pe suplimentul de diplomă și nu se ia în calcul la media semestrială și anuală, nici la promovarea anului universitar

În ce domenii poți desfășura activităţi de voluntariat?

        În domenii precum asistenţa şi serviciile sociale, protecţia drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de învăţământ, ştiinţific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protecţie a mediului, social şi comunitar şi altele de asemenea.

Atenție! Organizațiile și fundațiile care doresc să organizeze acțiuni de voluntariat trebuie să completeze cerere de luare în evidenţă a organizaţiei gazdă pentru studenţii voluntari până la data de 30 martie (pentru acest semestru) și 30 iunie (pentru primul semestru din anul universitar 2013/2014).

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.