O noua procedura privind elaborarea lucrarii de finalizare a studiilor

Senatul Universităţii din Oradea a adoptat în şedinţa sa de luni, 25 februarie,  forma actualizată a Procedurii privind elaborarea lucrării de finalizare a studiilor. Prin noua procedură o deosebită responsabilitatea   revine studentului / masterandului, precum şi cadrului didactic coordonator pentru originalitatea conţinutului şi respectarea riguroasă a cerințelor redactării corecte.

prof. univ. dr. Lia Pop    ”Formal, prin semnarea unei Declarații  în nume propriu, privind originalitatea conținutului lucrării și autenticitatea acesteia (alcătuirea de către autorul nominal) studenții își asumă–singuri- toate consecințele unui plagiat, cumpărat, furt, împrumutat, preluat de lucrare (din anii anteriori, sau de la programe similare din țară)în lucrările pe care le prezintă ca lucrări de finalizare a studiilor. Întrebarea este: sunt ei, pe deplin conștienți, ce semnează? Știu ei că semnează acceptul de a li se anula Diploma, în caz de descoperire a vreunei fraude importante în lucrarea lor? Știu ei că au dreptul să fie pregătiți special pentru a participa la creația și inovația care definesc Societatea bazată pe Cunoaștere? Trebuie să admitem că mulţi studenţi nu știu!” – afirma prof. univ. dr. Lia Pop, preşedintele Comisiei academice de Relaţii interne şi internaţionale a Senatului.

Prin vocea președintelui Senatului Universității din Oradea, prof. univ. dr. Sorin Curilă Senatul universitar se obligă să facă demersurile necesare la Consiliul de Administrație privind introducerea unui curs de Academic Writing la toate specializările, cel puțin pentru o perioadă de două cicluri academice complete și consecutive.  De asemenea s-a pronunțat  în privința organizării unor ateliere deschise ale Senatului, la care să poată participa studenţi şi cadre didactice interesate.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.