Lawless

 Scris de Simion Ionut Benea

„It is not the violence that sets men apart, alright, it is the distance that he is prepared to go.”

Perioada tulburatei prohibiţii americane îşi găseste eroi în 3 fraţi, “brotherhood of Bondurant”, care dezvăluie adevărata bărbăţie a celor implicaţi în afaceri ilegale. Când zic prohibiţie nu o să aveţi de-a face cu renumitele aventuri urbane a la Al Capone, ci veţi da de duritatea provincială. Provincie,…, ce îşi respectă “bandiţii” săi care îşi fac treaba şi nu creează probleme nimănui până când nu ajung să fie deranjaţi.

Atunci când ai călcat greşit, iar cineva îi atacă pe fraţii Bondurant, consecinţele nu  stau să apară, mai ales când  în legătură cu numele lor se zvoneau în regiune adevărate legende de invicibilitate. De remarcat că genul acesta de film e construit în stilul clasic unde remarcile de genul: “I’m a Bondurant. We don’t lay down for nobody.” sunt susţinute prin fapte.  O desfăşurare a acţiunii în jurul aniilor 30’ ce ne descoperă o atmosferă refăcută în spiritul acelor timpuri de la locaţie, “modă”, până la suportul muzical de mare impact.

Neplăcut e faptul că uneori acesti adevăraţi gangsteri se manifestă printr-o duritate afişată inevitabil fără  pic de scrupule, mai ales atunci când vine vorba de “pay-back time”. Dar violenţa de care dă dovadă filmul nu mai surprinde niciun cinefil uns cu toate alifiile, unde modul de operare “old time/old school” se pliază perfect pe genul acesta de filme.

Situaţii pe viaţă si pe moarte ce scot în evidenţă lucruri neştiute despre personajele noastre, a căror principii nu sunt schimbătoare, adevăraţi luptători ce îşi caută dreptatea  în felul lor. O tărie de caracter transpusă prin interpretări convingătoare: Tom Hardy cu un personaj  bine conturat ca lider (în mod ciudat parcă şi-a păstrat din vocea lui Bane); Shia LaBeouf -fratele mai mic, cel cu ideea, care în lipsa a prea multă experientă primeşte câteva “mici corecţii”, Guy Pearce are de-a face cu un personaj negativ pe care repede ajungi să-l urăşti şi asta înseamnă că stie să joace foarte bine rolul, Jason Clarke într-o deplină tăcere reuşind să-si controleze personajul  înspre duritate, Jessica Chastain şi Mia Wasikowska cu două prezenţe scenice feminine care reuşesc să înfrumuseţeze  locul.

În concluzie, Lawless e un film perfect pentru o experienţă alături de duritatea unor adevăraţi contrabandişti , ce îşi trăiesc viaţa după propriile reguli.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.