Universitatea din Oradea evaluata de catre Asociatia Universitatilor Europene

Scris de Vivianne Kereszturi

Asociaţia Universităţilor Europene (EUA) a inclus Universitatea din Oradea în programul de evaluare instituţională. Echipa de evaluatori fiind compusă din experţi în managmentul superior  : Winfriend Muller (Austria) – preşedintele, Jose Sarsfied Cabral ( Portugalia) – cordonator, Frank McMahon (Irlanda), Ingegerd Palmer ( Suedia), Ieva Baltina (Letonia) aceasta reprezentând  mediul studenţesc. Vor avea loc două vizite ale evaluatorilor desemnaţi, în perioada 5-7 decembrie 2012, respectiv în februarie-martie 2013, în aceste  sesiuni interactive de discuţii atenţia concentrându-se asupra managementului universitar, a proceselor de educaţie şi de cercetare ştiinţifică, a mecanismelor de asigurare a calităţii şi utilizarea lor în poziţionarea strategică a instituţiei, a facilităţilor oferite studenţilor. Evaluatorii străini vor să viziteze Facultatea de Ştiinţe Economice, Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică, Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane şi Facultatea de Litere.

Acest program include, de asemenea, întâlniri cu reprezentanţi ai mediului economic şi socio-cultural, precum şi cu autorităţi locale. Evaluarea instituţională internaţională, parte a proiectului „Performanţă în cercetare, performanţă în predare. Calitate, diversitate şi inovare în universităţile din România”, se va finaliza cu un raport care va fi prezentat public într-o conferinţă în 2013.

„Acţiunea nu are scopul de a ierarhiza, clasifica sau reclasifica universităţile, ci de a oferi o expertiză independentă, externă, internaţională asupra modului în care obiectivele strategice sunt corelate cu resursele, activităţile academice şi actul managerial, de a formula recomandări pentru creşterea eficienţei managementului strategic şi dezvoltarea culturii interne a calităţii. Fără îndoială, un asemenea proces de evaluare instituţională reprezintă un plus în ceea ce priveşte vizibilitatea şi credibilitatea Universităţii din Oradea în raport cu partenerii săi”, preciza prof.univ.dr. Sorin Curilă, preşedintele Senatului universitar.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.