„Nocturna bibliotecilor” sau cum sa faci o noapte alba… printre carti

Scris de Marius Deaconu

Biblioteca Universităţii din Oradea organizează sâmbătă, 17.11.2012, începând cu ora 19 şi până târziu în noapte (sau devreme în dimineaţă după unii) un eveniment desfăşurat la scară naţională, „Nocturna bibliotecilor”. Principalii beneficiari ai acestui eveniment sunt studenţii, dar toţi cei interesaţi de lumea cărţilor şi nu numai sunt aşteptaţi. Cu acest prilej se va putea studia în sălile de lectură, se vor putea împrumuta şi restitui cărţi, iar dacă aţi uitat sau aţi întârziat să le înapoiaţi la termen, acum e momentul! Nu se va percepe nicio taxă pentru întârziere. Mai mult, utilizatorii externi vor beneficia de gratuitate pentru înscrierea la bibliotecă (în cuantum de 30 lei).

Fiind vorba despre o seară lungă, evenimentele sunt pe măsură. Începând cu ora 19.00 va avea loc lansarea cărţii „Cercul literar de la Oradea – Facultatea de Litere”, fiind vorba despre lucrările studenţilor participanţi la Cercul de creaţie literară, coordonat de lect. Univ. Dr. Marius Miheţ. Prezentarea va fi susţinută de lect. Univ. Dr. Florin Cioban, prodecanul Facultăţii de Litere.

De la ora 19.45, intră în scenă Drama Club, coordonat de lect. Univ. Dr. Eva Szekely şi prov. Univ. Dr. Magda Danciu, care vor recita poezii în limba engleză din literatura americană. Începând cu orele 20.00, prof. Univ. Dr. Sever Dumitraşcu va susţine o prezentare intitulată „Începuturile oraşului Oradea”, în care va încerca să traseze principalele coordonate politico-istorice ale urbei de pe malurile Crişului Repede. De la ora 20.40, Marius Deaconu din partea Astroclubului Meridian Zero Oradea va prezenta „Istoria astronomiei orădene”.

Surprizele nu se încheie aici, astfel încât, începând cu ora 21.00, intră în scenă lumea teatrului. Victoria Balint, directorul artistic al Teatrului „Regina Maria” va vorbi celor prezenţi despre importanţa teatrului în oraşul nostru respectiv în lumea universitară. De la 21.30, Richard Balint, cunoscutul actor de la Teatrul „Regina Maria” va susţine o prelegere despre tainele meseriei de actor, prilej cu care va dialoga cu admiratorii săi de dincolo de scenă.

Începând cu ora 22.00, prof. Univ. Dr. Paul Magheru îşi începe prelegerea despre „Împărăţia cărţilor”, prilej cu care participanţi se vor afunda tot mai mult în fascinanta lume a cărţii. După aceasta, tot în sala de conferinţa va rula un film documentar respectiv filmul de aventură „Bibliotecarul: Comoara din spatele cărţilor”, amândouă puse la dispoziţie cu bună voinţă de către ASCOR.

Dacă aţi crezut că acestea sunt toate surprizele pe care vi le oferă „Nocturna bibliotecilor” vă înşelaţi întrucât pe tot parcursul nocturnei va fi deschisă o expoziţie de benzi desenate semnată de Ciprian Tamba, respectiv studenţi ai Facultăţii de Muzică vor susţine recitaluri în holul bibliotecii. Este vorba de Boglarka Olah (vioară), Karolina Fodor (flaut), Iosif Viktor (contratenor), Ioana Ianc (clarinet), Zsuzsa Tarsay (pian) sau Szidonia Biro (soprană), acompaniaţi de lect. Asociat Bogdan Bodiş Adam şi coordonaţi de conf. Univ. Dr. Jambor Elisabeta.

Cu menţiunea că cel puţin ceaiul este din partea bibliotecii vă aşteptăm cu drag să participaţi la o experienţă cu adevărat unică, „Nocturna bibliotecilor”!

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.