Seara de film – A.S.C.O.R. Oradea

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români-filiala Oradea,  vă invită azi, 14 noiembrie începând cu orele 18.00 la vizionarea filmului Ostrov. Seara de film va avea loc în Biblioteca Universităţii din Oradea.

Scurtă descriere:

1942. În timpul războiului, marinarul Anatoli şi căpitanul său Tihon sunt surprinşi în cursul nopţii de soldaţi nemţi în timp ce încarcă nişte cărbune. Pentru a-i cruţa viaţa, naziştii îi cer lui Anatoli să-l împuşte pe Tihon. Acesta se agaţă disperat de viaţă şi îşi împuşcă colegul care cade în apă. Vaporul pe care se află este aruncat în aer de nemţi, dar a doua zi Anatoli este găsit şi salvat de călugării de la mănăstirea din apropiere.

După 34 de ani îl găsim pe Anatoli la mănăstire unde se face util servind drept fochist. Este urmărit în continuare de trădarea şi crima săvârşită în tinereţe pentru care se căieşte rugându-se necontenit în singurătatea ostrovului său. Ciudăţenia caracterului său atrage atenţia călugărilor care nu-l înţeleg, dar îi tolerează excentricităţile. Ei nu ştiu că părintele Anatoli a dezvoltat darul clarviziunii şi că oamenii vin la el pentru rezolvarea problemelor lor. Unul dintre aceştia este un amiral însoţit de fiica sa bolnavă. Amiralul se dovedeşte a fi Tihon care a supravieţuit împuşcăturii şi a învăţat să-l ierte pe Anatoli. Eliberat de acest păcat şi simţindu-şi sfârşitul aproape, Anatoli este însoţit în ultimele sale clipe de călugări, care îi înmormântează trupul în ostrovul ce îi fusese altar de rugăciune.

Sursă: Cinemarx

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.