Teatru sau balet?

Scris de Amalia Irimeş

     Dacă ar fi să fac o recomandare pe baza celor văzute în data de 9, respectiv 10 octombrie, nu aş putea face o clasificare clară pentru a indica o primă opţiune în alegerea timpului liber. Dar, sa fiu puţin mai concisă.

              În cadrul mult-meţionatului festival, “Toamna Oradeană”, a avut loc marţi seară, 9 octombrie, spectacolul de teatru intitulat “Love Stories”, având în distribuţie pe Maia Morgenstern, Mircea Rusu, A.Pavel, Diana Cavallioti. Piesa, având în centru povestea unui cuplu tânăr, neexperimentat în ceea ce priveşte căsnicia, nu e aşa cum ne-am aşteptat, o poveste de iubire. Dana (Maia Morgenstern) este o mamă pisăloagă şi o soţie frigidă; Cristian (Mircea Rusu) e un tată rezonabil şi un soţ mult prea iubitor cu o femeie rece şi veşnic pusă pe ceartă, sfârşind într-un accident de maşină; Giulia (Diana Cavallioti) e o fostă lesbiană, convertită din curiozitate la o căsătorie cu un bărbat, având împreună şi un copil; Dan (Alexandru Pavel) este un tânăr soţ şi tată, derutat de comportamentul soţiei. Interpretarea a fost una de excepţie, lăsând publicului o impresie excelentă, unii din cei prezenţi fiind impresionaţi chiar până la lacrimi.

           Seara următoare au urcat pe scenă artiştii de la Teatrul Naţional de Opera şi Balet Oleg Danovski, Constanţa, pentru a interpreta piesa adaptată “Don Quijote”. Totul, de la balerini, piesele muzicale si până la costume şi décor, i-au transportat pe spectatori într-o altă lume. Spectacolul, alcătuit din două acte, a fost din plin gustat chiar şi de către cei neiniţiaţi în ale baletului. La sfârşit au fost răsplătiţi cu mai multe aplauze decât puteau îndura palmele celor prezenţi, dar au fost aplauze bine-meritate.

           În concluzie, dacă ar fi să aleg ce anume să revăd, cel mai probabil nu m-aş putea decide între cele doua manifestări ale artei, ci mai degrabă le-aş alege pe amândouă.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.