Un nou proiect pentru studentii oradeni

Kereszturi Virginia

 

Acest proiect transfrontalier este iniţiat de Universitatea din Oradea lider de proiect si cea din Debrecen-partener. În perioada de 3-15 octombrie 2012, va avea loc o selecţie a studenţilor in cadrul proiectului  European “ Dezvoltarea si implementarea comună a unui program avansat de pregătire în domeniul neuroştiinţelor ”. Proiectul,  acesta are ca scop dezvoltarea unui program modern  de formare a studenţilor in domeniul Neuroştiinţelor.

Sunt aşteptaţi să se înscrie 20 de studenţi motivaţi, cu rezultate performante (10 de la Universitatea din Oradea, 10 de la Universitatea din Debrecen)care au absolvit un program de licenţă (undergraduate) in biologie, fizică, matematică, informatică, chimie, inginerie electrica/calculatoare, psihologie, sau din anii terminali de la Medicină. Studenţii care vor fi acceptaţi in acest proiect vor beneficia  de cursuri teoretice şi activităţi practice in domeniul Neuroştiinţelor.

Neuroştiinţele prin rezultatele şi aplicaţiile lor în diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor neurologice şi psihiatrice, joacă un rol deosebit de important în îmbunătăţirea calităţii vieţii.” Pentru  a stimula progresul în acest domeniu, o cerinţă majoră este formarea generaţiei următoare  de cercetători, clinicieni şi tehnicieni într-un cadru multidisciplinar pentru a avansa înţelegerea funcţionării creierului în condiţii normale şi patologice”, a explicat directorul de proiect, Adina Mincic.

Proiectul NeuroTeam se înscrie în acest context şi vizează introducerea unei noi curicule unitare la nivel de masterat care să familiarizeze studenţi cu concepte si abordări experimentale din diverse discipline legate de neuroştiinţe, de la nivel molecular la nivel sistematic şi constituie un prim pas în dezvoltarea unui program de master in Neuroştiinţe la Universitatea din Oradea.

Foarte important de menţionat însă este faptul că din fondurile proiectului se va amenaja un laborator de cercetări experimentale in neuroştiinţe cognitive, în care studenţii vor fi iniţiaţi în activitatea de cercetare ştiinţifică îndrumaţi de cadre didactice cu experienţă în activitatea de predare în domenii legate de neuroştiinţe şi în implementare de proiecte de cercetare, dobândită la instituţii de referinţă în domeniu din străinătatea (din Europa şi America de Nord)

Obiectivul pe termen lung al acestui proiect este dezvoltarea unor programe de masterat în Neuriştiinţe atât la Universitatea din Oradea, cât şi la cea din Debrecen şi deschiderea unor noi direcţii de cercetare/dezvoltare în domeniu.

Echipa acestui proiect este compusă din: şef lucrări dr. Adina Mincic, prof.univ.dr.ing Cristian Grava, şef lucrări dr.ing. Ioan Buciu, prof.univ.dr. Cătălin Moca-Pascu. Dosarele candidaţilor de la Universitatea din Oradea vor fi trimise electronic la adresa neuroteam2012@gmail.com. Detalii despre proiect, procesul de înscriere şi selecţie se poate găsi aici.

Proiectul este co-finanţat de către Uniunea Europeana (Fondul European de Dezvoltare Regională – ERDF) prin programul de cooperare transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013.

Perioada de implementare:1 iulie 2012-30 iunie 2013.

Valoarea totală a proiectului: 198.049 euro (Universitatea din Oradea – 105.642 euro).

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.