Discursul sustinut de catre presedintele studentilor din Senatul Universitatii, Razvan-Lucian Tau

Discursul susţinut de către preşedintele studenţilor din Senatul Universităţii din Oradea, dl. Răzvan-Lucian Tau, cu o ocazia deschiderii anului universitar 2012-2013.

Domnule Rector, Stimate oficialităţi laice şi ecleziastice,

stimaţi invitaţi, dragi profesori, părinţi şi colegi.

Am onoarea de a rosti cuvântul de bun venit în Comunitatea Academică a Universităţii din Oradea din partea studenţilor pentru tinerii noştri colegi care intră azi pentru prima oară pe porţile acestei instituţii de învăţământ superior. Mulţi dintrei ei vor termina în 3-4 ani, alţii după studiile universitare de masterat, iar şi mai puţini după finalizarea studiilor doctorale. Vă dorim ca la sfârşitul acestei perioade să deveniţi repere în domeniul dumneavoastră de activitate şi să fiţi mândri că a-ţi studiat la Oradea într-un oraş cu peste 232 de ani de tradiţie a învăţământului superior. Doar prin implicare şi perseverenţă veţi obtine o pregătire de calitate care să vă permită accesul la slujba dorită.

Am încredere că în acest an dificil autorităţile locale vor rămâne alături de noi ajutându-ne ca şi până acum cu reducerea abonamentului pe mijloacele de transport în comun şi că experinţa Studfest nu va rămâne singulară. De asemenea, am încredere că oficialităţile aici prezente, nu vor uita de noi până pe 1 octombrie anul viitor ci vor face lobby către Ministerul Educaţiei pentru finalizarea căminelor noi din Campus care aşteaptă de ani de zile să fie finalizate şi care sunt mai mult decât necesare. Finalizarea proiectului Casei de Cultură a Studenţilor din Oradea este obligatoriu în perioada care urmează, pentru a degreva bugetele autorităţilor locale de proiecte mai mari sau mai mici ale organizaţiilor studenteşti. Astăzi în Oradea pentru a iniţia un proiect este necesără finanţare din partea Primăriei sau Consiliului Judeţean, în timp ce colegii noştri din centre precum Reşită şi Petroşani obţin miliarde de lei vechi de la Autoritatea Natională de Tineret prin intermediul Casei de Cultură a Studenţilor, autorităţile publice locale beneficiind de manifestări publice de mare anvergură fără a cheltui un leu.

Discursul acesta putea fi mai lung, având în vedere că pentru mine este şi primul din această funcţie, însă a fost redus pentru că restul problemelor interne avem speranţa ca vor fi rezolvate prin dialog, nefiind încă cazul pentru a fi rostite public.Aşa că dragi colegi şi profesori va doresc mult succes în noul an universitar şi nu uitaţi că ştiinţa acumulată de noile generaţii este singura care poate da încredere unei societăţi aflate în criză.

Vă mulţumesc!!!

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Comments

  1. Domnu’ senator … „aţi” nu „a-ţi” …

    PS: „Mă-ta are cratimă!”

    Apreciază

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.