Un spectacol elegant

 

Scris de Amalia Irimeş

Festivalul “Toamna Orădeană”, avându-l ca organizator pe domnul Flavius Bunoiu, a debutat luni, 1 octombrie, cu “Opera per sempre”.

Programul a fost deschis cu uvertura operei “Norma” de Vincenzo Bellini, în interpretarea Orchestrei Filarmonicii de Stat din Oradea, condusă de bagheta dirijorului Cristian Sandu, acesta din urma fiind considerat cel mai important dirijor al generaţiei sale, denumit de altfel de către presa italiană de specialitate, “Il Mago” (Magicianul).

Regia spectacolului a fost realizată de Horia Balint, care a prezentat în câteva cuvinte importanţa Operei în Oradea, vechi centru cultural, oraş care a avut o viață muzicală intensă, începând din a doua jumătate a secolului al 18-lea. “Se ştie că pe plan mondial cele 3 mari forţe operistice sunt Italia, Spania şi Romania, iar în această seară avem artişti doar din aceste 3 ţări care vor interpreta nemuritoare momente din marea operă italiană”, a spus regizorul Horia Balint.

Spectacolul a fost alcătuit din două părţi, solistul care a deschis programul Operei propriu-zise fiind baritonul Stefan Ignat. A continuat cu interpretarea duetului din opera “Un ballo in maschera” de Giuseppe Verdi, interpretare făcută de către cunoscuta soprană Raffaella Battistini şi tenorul Jose Conception.

Ceilalţi artişti care au urcat pe scenă au fost Olivia Latina, Daniela Vlădescu şi Alfredo Pascu. Aceştia au interpretat arii celebre din operele Tosca, Cavaleria Rusticana, Bal Mascat şi Traviata. Spectacolul de operă l-a celebrat în mod special pe compozitorul Giuseppe Verdi, anticipând cum spunea şi regizorul Horia, anul 2013 care va fi anul Verdi.

Soliştii, unul şi unul, au încântat o sală care i-a răsplătit la sfârşit cu minute în şir de aplauze. Artiştii au fost chemaţi de două ori la bis de către spectator, încheind astfel o seară cu adevărat elegantă.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.