Deschiderea noului an universitar

Andrei Ioana şi Kereszturi Virginia

Festivitatea de deschidere a noului an universitar a avut loc luni, 1 octombrie, în cadrul sălii de sport a Universităţii din Oradea.

Ceremonia a început cu un scurt moment de reculegere în memoria lui Teodor Maghiar, părintele fondator al Universităţii din Oradea, care a fost înmormântat cu o zi înainte.

La festivitate au fost prezente atât cadre didactice, cât şi studenţi, dar mai ales boboci care au fost într-un număr impresionant.

Rectorul Constantin Bungău, preşedintele Senatului Sorin Curilă, primarul Oradiei Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor Cornel Popa, subprefectul Cristian Bitea, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Ioan Micula, prorectorul Sorin Şipoş şi preşedintele studenţilor Răzvan Tau şi-au făcut apariţia pe o compoziţie muzicală a asistentului universitar Ovidiu Iloc.

Bungău a vorbit despre poziţia Universităţii orădene la ora actuală, spunând că „E remarcabil şi onorant pentru noi să ne aflăm printre primele 20 de universităţi din ţară.”

În discursul său, preşedintele Senatului Sorin Curilă a pus accentul pe concurenţa care există astăzi datorită legii educaţiei. „E de datoria noastră să găsim o cale ca Universitatea din Oradea să conteze ca universitate de prim rang ” a spus Curilă.

Primarul Ilie Bolojan, la rândul său a afirmat că se bucură că strategia Universităţii de dezvoltare urmăreşte creşterea calităţii actului educaţional. „De modul în care Universitatea îşi va face treaba ţine dezvoltarea acestui oraş” spune Bolojan.

Bobocii încurajaţi

Reprezentanta bobocilor Ioana Lucuţa a vorbit despre începutul noului an universitar spunând că: „ Ambiţia, seriozitatea şi perseverenţa formează cheia succesului ”

După discursurile oficialilor, decanii facultăţilor au înmânat câte un carnet simbolic studenţilor din anul I  cu mediile cele mai bune.

Festivitatea s-a încheiat printr-un scurt moment artistic, susţinut de către studenţii de la Facultatea de Muzică.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.
%d blogeri au apreciat: