The Dark Knight Rise

Scris de Benea Simion Ionuţ

„Deh-Shay, Deh-Shay, Bah Sah Rah. Bah Sah Rah.”

Înainte de marele debut al acestui final de franciză de succes, s-a creat o mare agitaţie ce vehicula o serie de variante de-a încheia această trilogie. La mine, pregătirea pentru mult aşteptatul film a constat în vizionarea liniştită a trailerelor, plus un tatuaj de probă cu emblema iconicului personaj înainte de asaltul la cinema.

După toate „pregătelile” am dat peste un început care mi s-a părut învăluit într-un mister bine creat prin prezentarea celor două personaje antagoniste şi stadiul politico-organic în care se afla celebrul oraş, Gotham. Desfăşurarea acţiunii presărată cu mai multe elemente de natură emotivă primeşte un sens socio-politic puternic ce marchează intens tendinţele moderne ale „marii mase”.

Interesantă de urmărit a fost lupta continuă pe mai multe fronturi ale scenariului, ce a răzbit să descopere clar şi decis un întreg proces de evoluţii ale personajelor în raport cu trecutul lor „glorios” şi acţiunile viitoare. Pe alocuri un mers anevoios cu mici ezitări datorită unor evidenţieri de natură sortită pieirii eroice, un impediment în jurul căruia s-a format o întreagă conspiraţie a înfrângerii răului necesar printr-o serie de sacrificii de orice natură. Intersectarea frecventă a planurilor secundare cu cele principale a dus la o construcţie progresivă, finalizată cu un fir narativ complex în măsură să dezvolte o poveste întinsă pe mai multe cadre.

Aşteptările au fost mari, mai ales atunci când filmul precedent (The Dark Knight) a ridicat standardele şi a lăsat moştenire o serie de interpretări fabuloase, dar ca şi-n prima parte (Batman Begins), The Dark Knight Rises se confruntă cu o serie de cataclisme iminente ce îi dau o altă aură, o pantă des uzitată şi de alte blockbustere meseriaşe. În cele din urmă, comparaţiile nu cred că îşi au locul, fiecare film îşi are cursul său, alte idei pe care le urmăreşte, porneşte spre alte sensuri, explorează alte teritorii. Noi personaje, noi confruntări eroice, noi teme explorate din alte privinţe au dus la un rezultat final ce m-a mulţumit. Un final grandios, frumos cosmetizat din punctul de vedere al imaginii şi bine ornamentat cu o serie de interpretări pe măsura celebrelor personaje.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Comments

  1. Bodog Liviu says:

    Frumos articol , se vede ca esti mare fan , in cazul in care ti-ai facut si un tatuaj cu simbolul lui batman. Si eu trebuie sa urmaresc filmul sper sa ma surprinda placut la fel de mult si pe mine cum te-a surprins pe tine.

    Apreciază

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.