Tinerii antreprenori la Oradea

 

În acest weekend s-a desfășurat în orașul nostru  prima etapa a proiectului strategic „Tineri antreprenori de succes„, proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Principalul obiect al acestui proiect coordonat de MECTS, în colaborare cu  UNSR, Extreme Training  și JCI Romania este creșterea potențialului antreprenorial al studenților și absolvenților din învăţământul superior.  Obiective specifice al acestui proiect sunt:

  • Îmbunătățirea accesului la informații din domeniu (în acest scop urmează să fie dat în folosință, în cursul săptămânii, Centrul de Informare T.A.S. în Campusul II, clădirea X, sala X013)
  • Prezentarea tinerilor antreprenori posibilitățile de dezvoltare și  oportunitățile în mediul de afaceri din România
  • Furnizarea de informații prinvind dezvoltarea și menţinerea afacerilor inițiate de studenți
  • Acordarea de sprijin, privind facilitarea obținerii unor finanțări

În perioada 15-17 iunie a avut loc și la Oradea cursul de bază al proiectului, la care s-au înscris 67 de tineri, dar nu au participat decât  40,  dornici de a deveni antreprenori. La nivel național, de acest curs de formare antreprenorială -nivel de bază,  beneficiază 800 de tineri, din care pe baza unui plan de afaceri elaborat de ei și evaluat de experții proiectului, vor fi selectați 320 de tineri care vor avea acces la cursul antreprenorial -nivel avansat.  În urma cursului de nivel avansat vor fi premiate, la nivel național, cele mai bune 40 de planuri de afaceri, cu câte 10.000 de lei pentru fiecare proiect.

Principalele puncte atinse și prezentate de trainerii T.A.S. la cursul de bază, au fost:

  • Marketing
  • Management financiar
  • Inițiere în afaceri
  • Managmentul proiectelor
  • Resurse umane
  • Negociere

Cei prezenți au venit care mai de care cu idei inovatoare de afaceri, afaceri precum: Magazin de Marochinărie Online, Abator de iepuri, Firma de curăţenie, Plantaţii de Paulownia, Azil de bătrâni, Fermă de ştruţi, Firmă de prelucrare a cartofilor -ar putea fi următoarele afaceri de succes ale Bihorului,  au învăţat cum stau lucrurile când vine vorba de dezvoltarea unui business, care sunt cei mai importanţi pași și mai ales că nimic nu este imposibil atâta timp cât îşi doresc şi perseverează.

În cadrul cursului de Iniţiere în afaceri, cursanţii au trebuit să elaboreze câte un plan de afaceri cât mai bine pus la punct. Plan care, dacă este unul realizabil, are toate şansele să primească cei 10.000 lei pentru a putea fi inţiat.

„Cea ce aş putea să spun despre cursul ”Tineri antreprenori de succes” este că mi-a fost foarte folositor în viitoarea carieră în afaceri, atât mie, cât şi colegilor mei.  Traineri, adică  D-l Chira Mircea si D-l Gabriel Lazăr ne-au explicat foarte bine cursurile de antreprenoriat şi ne-au răspuns la întrebări sau nelămuriri. Îmi pare bine că am participat şi o să particip şi în continuare!” – Carmela Vlaş

 

 

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.