Importanţa votului

scris de Amalia Irimeş

Abraham Lincoln a numit democraţia „guvernarea poporului de către popor şi pentru popor.” Aceasta înseamnă că nu suntem aici pentru a servi guvernul nostru, dar că guvernul nostru este aici pentru a ne servi – şi avem dreptul de a decide cine ne va reprezenta şi cum vrem să fim reprezentaţi. Aceasta înseamnă că avem una dintre cele mai mari drepturi pe care oamenii liberi îl pot avea: dreptul la vot.

Acesta este unul dintre principiile fondatoare într-o democraţie, care plasează puterea în oameni şi ne permite să jucăm un rol în guvernul nostru. Totul, de la legislaţie la alte aspecte, cum ar fi alegerile prezidenţiale. Modul în care populaţia decide ce este mai bine pentru ea, pentru ţară ca întreg. În caz contrar, vă puteţi uita la alternative, dictaturi sau orice alt guvern tiranic, care doreşte să impună voinţa asupra oamenilor, mai degrabă decât oameni care impun voinţa cu privire la aceasta.

Votul este un drept pentru care, pe parcursul istoriei, mulţi s-au luptat şi au sacrificat totul pentru a-l obţine. Este un drept pentru care oamenii continuă să lupte şi de care milioane de oameni din întreaga lume încă nu se bucură.

Poate că fiecare se întreabă: „Cu toate milioanele de oameni care votează în orice scrutin, votul meu  contează cu adevărat?” Adevărul este că votul fiecăruia contează şi va face o diferenţă de fiecare dată când va vota!

Votul tău trimite un mesaj cu privire la problemele care se consideră importante. Votul tău afirmă drepturile noastre ca cetăţeni liberi să aleagă guvernul nostru şi să ia parte la democraţie. Fără drept de vot,  nu ar putea exista nici democraţie. Cu cât mai multe persoane tinere merg la urne,  cu atât mai mult veţi vedea oficialii aleşi ţinând un interes activ în ceea ce este important pentru tinerii alegători.

Votează pentru că îţi pasă de comunitatea ta. Votează pentru că tu crezi într-un guvern liber şi vrei să îţi faci auzită vocea. Votează, deoarece aceasta va face să te simţi bine, să participi la decizii şi să ai un cuvânt de spus.

Votează pentru că îţi pasă!

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.