Tineri antreprenori de succes

Scris de Oana Lavinia Achim, anul I, Ştiinţe

Acum ai șansa să te afirmi!
În 15-17 iunie echipa proiectului va fi prezentă in Oradea, după un tur al orașelor importante din țară, unde sute de studenți vor afla secretele succesului. Proiectul “Tineri Antreprenori de Succes” urmăreşte prin obiectivul său general – „Creşterea potenţialului antreprenorial al studenţilor şi absolvenţilor din învăţământul superior prin dezvoltarea culturii antreprenoriale şi prin îmbunătăţirea competitivităţii şi adaptabilităţii potenţialilor antreprenori” să facă din antreprenoriat o opţiune de carieră pentru fiecare student şi tânăr absolvent.

Ai o idee strălucită? Simți că ești capabil să fi lider? Atunci înscrie-te aici, răspunde întrebărilor propuse de specialiști și participă la cursuri.

Prin obiectivele specifice proiectul urmăreşte:

Dezvoltarea culturii antreprenoriale prin îmbunătăţirea accesului la informaţii din domeniu, cu focalizare pe tineri (studenţi, absolvenţi ai studiilor superioare). Acest obiectiv îşi propune o creştere a interesului pentru antreprenoriat în rândul grupului ţintă, prin generarea unei atitudini pozitive faţă de cultura antreprenorială.

Prezentarea oportunităţilor existente în mediul de afaceri din România în vederea implicării active a tinerilor în antreprenoriat. Prin aceste servicii se va asigura o încurajare a antreprenoriatului focalizată pe domenii de interes specifice pentru grupul ţintă.

Dezvoltarea de abilităţi practice şi furnizarea de cunoştinţe teoretice necesare pentru iniţierea şi menţinerea afacerilor, pentru studenţii şi absolvenţii de studii superioare în cele 8 regiuni de dezvoltare.

Stimularea conceperii şi implementării unor planuri de afaceri. O.S.3. si O.S.4. vor realiza o creştere calitativă a nivelului de pregătire necesar conceperii, dezvoltării şi menţinerii unei activităţi independente în rândul grupului ţintă. Creşterea calitativă a nivelului de pregătire va fi realizată prin dezvoltarea de competenţe antreprenoriale şi manageriale.

Acordarea de sprijin pentru iniţierea afacerilor, constând în facilitarea finanţării şi consultanţă specializată. Prezentul obiectiv încurajează dezvoltarea antreprenoriatului prin susţinerea în procesul de implementare a iniţiativelor valoroase ale membrilor grupului ţintă. Prin realizarea acestor obiective, proiectul va contribui la creşterea pe termen lung a capacităţii antreprenoriale la nivel naţional al studenţilor şi tinerilor absolvenţi, promovându-se totodată o cultură antreprenorială bazată pe dezvoltare durabilă, ca efect pe termen lung. Totodată, scopul proiectului se înscrie în obiectivul general al Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, deoarece prin dezvoltarea competitivităţii urmărim dezvoltarea capitalului uman pentru a fi capabil să facă faţă cerinţelor unei pieţe a muncii modernă şi flexibilă.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.