Noaptea Muzeelor şi Festivalul Luminii, ediţia 2012

Scris de Dan Dragoş, anul III, Geografie

Aseară a fost Noaptea Muzeelor. Împreună cu un grup de prieteni am trecut pe le fiecare muzeu să vedem frumoasele expoziţii. Prima oprire a fost la Muzeul Ţării Crişurilor, la Palatul Baroc. Pe scurt: puține exponate, puține încăperi deschise publicului, cel mai mult mi-a plăcut expoziţia de caricaturi realizate de Ovidiu Paşcu, fiind cea mai vizitată, alături de expoziţia „Aurul şi argintul dacic”. A doua oprire a fost la Muzeul Memorial „Ady Endre” unde a fost prezentată  expoziţia „Noul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor”, aici am întâlnit o doamnă foarte drăguţă care ne-a lăsat să facem poze. Următoarea oprire a fost la  Muzeul Memorial „Aurel Lazăr” unde am întalnit o expoziţie  interesantă, de port popular din Bihor.
Am încheiat Noaptea Muzeelor cu oprirea la Muzeul Memorial „Iosif Vulcan”.

Pe urmă ne-am îndreptat spre Parcul 1 Decembrie, unde avea loc „Festivalul Luminii”.  Atmosfera a fost foarte plăcută, plin de copii, de tineri îndrăgostiți, de bătrâni şi de familii. Pe scurt: muzică live, „instrucție” privind primul ajutor medical, perete pentru impresii scrise, momente de magie (cu Eduard și Bianca), o inedită prezentare de modă în semi-beznă și cea de-a 5-a ediție a Lecturi Urbane Oradea. Oameni de toate vârstele s-au bucurat de eveniment şi de vremea bună şi pentru câteva ore au  uitat de problemele cotidiene.
A fost o noapte vie, frumoasă, plină de energie. Astfel de evenimente/festivaluri trezesc oraşul la viaţa, dându-i o atmosferă culturală, aşa cum Oradea o avea odată.

Articolul îl găsiţi şi aici.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.