Noaptea Muzeelor şi Festivalul Luminii, ediţia 2012

Scris de Dan Dragoş, anul III, Geografie

Aseară a fost Noaptea Muzeelor. Împreună cu un grup de prieteni am trecut pe le fiecare muzeu să vedem frumoasele expoziţii. Prima oprire a fost la Muzeul Ţării Crişurilor, la Palatul Baroc. Pe scurt: puține exponate, puține încăperi deschise publicului, cel mai mult mi-a plăcut expoziţia de caricaturi realizate de Ovidiu Paşcu, fiind cea mai vizitată, alături de expoziţia „Aurul şi argintul dacic”. A doua oprire a fost la Muzeul Memorial „Ady Endre” unde a fost prezentată  expoziţia „Noul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor”, aici am întâlnit o doamnă foarte drăguţă care ne-a lăsat să facem poze. Următoarea oprire a fost la  Muzeul Memorial „Aurel Lazăr” unde am întalnit o expoziţie  interesantă, de port popular din Bihor.
Am încheiat Noaptea Muzeelor cu oprirea la Muzeul Memorial „Iosif Vulcan”.

Pe urmă ne-am îndreptat spre Parcul 1 Decembrie, unde avea loc „Festivalul Luminii”.  Atmosfera a fost foarte plăcută, plin de copii, de tineri îndrăgostiți, de bătrâni şi de familii. Pe scurt: muzică live, „instrucție” privind primul ajutor medical, perete pentru impresii scrise, momente de magie (cu Eduard și Bianca), o inedită prezentare de modă în semi-beznă și cea de-a 5-a ediție a Lecturi Urbane Oradea. Oameni de toate vârstele s-au bucurat de eveniment şi de vremea bună şi pentru câteva ore au  uitat de problemele cotidiene.
A fost o noapte vie, frumoasă, plină de energie. Astfel de evenimente/festivaluri trezesc oraşul la viaţa, dându-i o atmosferă culturală, aşa cum Oradea o avea odată.

Articolul îl găsiţi şi aici.

Reclame

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.