Un bagaj suplimentar pentru călător

Scris de Cristian Pontos, anul III, Istorie

Familia Bonton devine numeroasă, primind un tânăr şi timid membru, pentru început străin ce mai târziu va fi de-al casei, cei drept în acest caz al unei case pe roţi, ce spuneţi de o rulotă, pentru exemplu? Aceasta carte este un ghid care pune călătoria la un test complet, deşi pentru câţi oameni călătoria nu este decât o relaxare fără reguli, pentru un turist plecat peste graniţe şi mări, unul care nu trebuie în nici un caz să îşi uite acasă bunul-simţ, politeţea şi faptul că este un om şi nu un lup sau alt animal. Eleganţa nu este obţinută şi deţinută doar de modalitatea vestimentaţiei ci prin civilizaţia purtării individului, individ care prima oară face parte dintr-un cadru al comunităţii din care face parte sau care l-a primit pentru o durată de timp- o vacanţă, concediu- ce se supune normelor societăţii în care se află, chiar dacă unele surprind şi sunt la primele contacte foarte bizare, unele chiar amuzante.

Există o serie întreagă de motive pentru a lectura acest ghid, ce ţin să precizez că este de o întindere globală pentru orice călător ce învarte globul pământesc, oprindu-l pentru a alege destinaţia cu degetul orb. Asta dacă doreşti chiar să il uzezi practic şi fizic, iar de nu este contul suficient de indulgent pentru cine îl deţine, pentru o vizită prin marele metropole ale lumii, cartea se descură fără dificultate să ofere prin ea însăşi o călătorie prin sfaturile utile acordate pentru fiecare oprire din itinerar în parte, nu sunt după cum vei vedea chiar aşa de universale. Conduita este subestimată din păcate la referinţa unui caracter, ea este necesară şi în vacanţă, mereu când mă gândesc la asta îmi vine în minte o posibilă idee: un grup de tineri, americani să fiu specific, merg împreună ca un grup să îşi petreacă timpul de vacanţă sau concediu în străinatate, şi acolo, crezând că de normele sociale au scăpat la aeroport sau gară,încep să se comporte ca vandalii, terorizând bieţii autohtoni, deşi în schimb acasă la ei, sunt oameni cât se poate de civilizaţi şi înzestraţi cu bunul simţ.

Alfel văzut, aveti ocazia şi posibilitatea de a achiziţiona un bilet universal de călătorie, la un preţ mai mult decât avantajos, şi nici măcar nu aveţi motive pentru care să vă plângeţi, cum ar fi cazul de a împacheta rucsacul şi de grija apropiată de paranoia, de a uita ceva. Este o călătorie amuzantă, cu un puternic iz de practicalitate, şi de ce nu de iniţiere chiar şi pentru cel care deja papionul nu mai este un fluture pe gât. Eu personal, deşi nu subliniez şi nu măzgâlesc paginile cărţilor, am notat pe marginile capitolelor, găndurile şi detaliile ce mă interesează în mod particular. Ar fi chiar frumos să găsesc prin străinatate un roman cu o astfel de carte prin bagaj, daca nu a citit acasă. Poftă la lectură.

 

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.