ASUOFest 2012

Asociaţia Studenţilor din Universitatea Oradea aduce şi în acest an, în perioada 07-11 Mai 2012 la Oradea. ASUOFEST este festivalul studenţesc beneficiari direcţi, studentii din Universitatea din Oradea

           

ASUO – Asociaţia Studenţilor din Universitatea Oradea – a fost înfiinţată ca răspuns la dorinţa studenţilor de a avea o organizaţie studenţească reprezentativă la nivel de Universitate. ASUO este cea mai  reprezentativă asociaţie a studenţilor din Universitatea Oradea, care a devenit membru al Uniunii Studenţilor din România (USR), la nici măcar o lună de la înfiinţare.Asuo

Organizarea unui festival studenţesc de amploarea ASUOFEST-ului este înainte de toate un act de profundă îndrăzneală, ce presupune punerea în mişcare a unei structuri organizatorice care să funcţioneze cu cea mai mare precizie.

Principala idee care stă la baza elaborării şi desfăşurării unui asemenea proiect ţine de o nouă viziune pe care mişcarea studenţească din România trebuie să o adopte pentru viitor: studenţii trebuie să se afirme în societatea românească în primul rând în plan cultural şi civic, fiind vârful de lance al unei elite intelectuale.

Într-o lume mult prea dinamică, măcinată de cotidian, se simte nevoia regăsirii în cultură şi creaţie. În lumina acestei idei, ASUOFEST este conceput ca un mijloc de a-i reuni pe studenţi sub tutela unor aspecte comune şi esenţiale pentru viaţa studenţească.

Cultura, sportul, divertismentul, participarea la actul de creaţie artistică şi de întrecere sportivă, participarea la dezbaterile publice cu privire la marile probleme cu care se confruntă societatea românească acum şi în perspectivă, cooptarea studenţilor la elaborarea de decizii privind aceste probleme, toate acestea motivează în cel mai înalt grad participarea studenţilor la un festival dedicat lor în întregime: ASUOFEST.

Festivalul este organizat de către studenţi şi pentru studenţi, spiritul studenţesc fiind principalul element care va sta la baza atât a organizării, cât şi a participării publicului la acest eveniment.

Un slogan luat, la început, mai ales ca un simplu joc de cuvinte – „Distracţie gratis, nu degeaba” – şi-a relevat, până la urmă, latura educativă. Nu e vorba de o simplă zbenguială, ci de acoperirea unei necesităţi resimţite în mediul studenţesc. Din 1990 încoace, numărul studenţilor din România a crescut, au apărut centre universitare noi. Oferta educaţională (cum se spune, printr-o expresie acceptabila cu toata încărcătura ei „lemnoasă”) a rămas, însă, precară. S-au extins vulgaritatea şi prostul gust. Chiar exponenţi ai artei studenţeşti din anii 80 – „brigăzile” de altădată – au eşuat, mai ales pe sticla televizorului, în vulgarităţi şi prost gust. Poate ASUOFEST va relansa ceea ce cândva se numea, cu destulă acoperire, arta şi creaţia studenţească.

Astfel, în săptămâna 07-11 Mai, Asociaţia Studenţilor din Universitatea din Oradea (ASUO) oferă posibilitatea studenţilor de a se bucura gratuit de acţiunile cuprinse în programul ASUOFEST.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.