Ziua Pământului!

Scris de Ramona Toda, anul I, Științe Economice
Mă uit pe fereastră. A ieşit soarele. Ce zi frumoasă! Iată un prilej minunat pentru a ieşi în parc cu prietenii şi pentru a te destinde. Dar oare ce zi este astăzi? Dacă nu ştiţi, vă spun eu. Azi, 22 aprilie 2012, este ziua Pământului, planeta pe care locuim cu toţii, deci este o zi comună a tuturor cetăţenilor din România cu restul cetăţenilor de pe planetă. Iată un motiv de bucurie prin care fiecare ţară îşi poate arăta aprecierea pentru această planetă, care are nevoie să fie, la fel ca şi noi toţi de altfel, sănătoasă şi aptă pentru a ne asigura condiţiile optime pentru a ne desfăşura zi de zi activitatea. Nu mă refer aici doar la solul pe care ni-l oferă, ci şi la apa, aerul, natura cu toate formele sale de relief, animalele şi plantele care trăiesc în natură.
Această zi se sărbătoreşte încă din anul 1970 sub deviza „Un Pământ curat, o Viaţă sănătoasă!”, fiind considerată ziua când s-a născut mişcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Şi pentru că este o zi importantă pentru noi, ar fi indicat ca fiecare dintre noi să contribuie la starea de bine a planetei. Cum putem face acest lucru? În primul rând, dacă tot este o zi aşa de frumoasă, putem lăsa maşinile în garaj şi să ne deplasăm fie cu bicicleta, fie pe jos, pentru a nu polua mediul. Apoi putem planta copaci sau flori, putem colecta deşeurile din parc, păduri, şi nu numai. Însă dacă facem acest lucru este important să nu-l facem singuri. Trebuie să le aducem la cunoştinţă tuturor cunoscuţilor despre importanţa acestei sărbători şi de importanţa acţiunilor cu teme ecologiste.
În Oradea, cu ocazia Zilei Pământului, orădenii vor planta 20 de nuci din familia juglas nigra (nucul negru) pe tronsonul pistei de biciclete de pe Crişul Mic. Acţiunea a fost organizată de către Asociaţia Sportivă Pro Bikers Bihor cu sprijinul Administraţiei Bazinală de Apă Crişuri.
Această acţiune are ca scop “sensibilizarea populaţiei în ceea ce priveşte voluntariatul pentru mediu”, a menţionat directorul ABA Crişuri, Pásztor Sándor.
Aşadar fiecare dintre noi, studenţii Universităţii din Oradea, putem ajuta planeta! Asta nu doar în semn de recunoştinţă pentru ceea ce ne oferă, ci şi pentru prelungirea vieţii ei, pentru ca resursele să se regenereze, iar noi să avem parte de un mediu cât mai sănătos, nepoluant şi minunat din punct de vedere al înfăţişării.
La mulţi ani Pământului şi fie ca anul viitor să ne ajute Dumnezeu să putem sărbători această zi minunată cu entuziasm şi plăcere pentru a ne ajuta planeta!

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.