Conferinţa de presă UO

În data de 12 apr. 2012 presa locală a fost invitată la conferinţa de presă susţinută de ordonatorul de credite al Universităţii, prof. univ. dr. Constantin Bungău.  Înainte de a trece la temele de discuţie, dl. Bungău ne-a confirmat că ziua de mâine, 13 aprilie, este liberă, dar recuperabilă într-o sâmbătă, la fel şi ziua de luni, 16 aprilie.

Principalele teme de discuţie au fost: admiterea 2012, calificativele ARACIS acordate unor specializări, propunerea Comisiei Naţionale de Etică şi programul „Şcoala Altfel”

Începând cu admiterea din iulie, anul universitar 2012/2013, universităţile nu vor mai primi din partea ministerului E.C.T.S.  o cifră de şcolarizare bugetată, ci granturi de studiu. Faţă de anul trecut, şi numărul granturilor scade cu aproximativ 17.000 de granturi. În anul universitar 2011/2012 la nivel naţional erau aproximativ 63.000 de locuri bugetate, însă pentru anul universitar 2012/2013 acesta se reduce la nivel de licenţă la aproximativ 45.000 de locuri bugetate. Taxa de şcolarizare o vor hotărî  facultăţile, astfel există posibilitatea să avem studenţi cu granturi integrale, parţiale sau fără.

Admiterea pentru anul de studiu care urmează va începe în 16 iulie pentru licenţă. La admitere se ia în considerare media de la bacalaureat, iar la facultăţile unde până acum admiterea se baza pe concurs de dosar, la specializările (medicină, sport, arhitectură, etc.) unde examenul de admitere exista şi până acum, aceasta nu va fi schimbată. Taxele de înscriere, de contestaţie şi de înmatriculare rămân la nivelul celor de anul trecut, adică: taxa de înscriere -150 de lei, de contestaţie -150 de lei, de înmatriculare -100 de lei.

„Politica Universităţii nu este orientată spre o majorare a taxelor ”– prof. univ. dr.  Constantin Bungău

În urma evaluărilor ARACIS, specializarea Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar de la facultatea de Ştiinţe Socio-Umane a primit calificativul de încredere şi un număr de şcolarizare, pentru anul universitar care urmează, de 75 de locuri, iar specializarea Zootehnie din cadrul facultăţii de Protecţia Mediului, 50 de locuri. În schimb, specializarea de Arhitectură rămâne şi în urma contestaţiei depuse la ARACIS cu calificativul neîncredere (singura specializare cu acest calificativ). Universitatea urmează procedurile de a depune un dosar pentru autorizaţie provizorie a specializării, pentru a avea posibilitatea  de a organiza înscrieri la admiterea din iulie. Momentan acest lucru nu este posibil şi studenţii din anul terminal sunt nevoiţi să îşi susţină examenul de licenţă la Cluj-Napoca.

Comisia Naţională de Etică a propus desfacerea contractului de muncă a conf.univ.dr.ing. Daniela-Smaranda Ionescu, în urma acuzaţiilor (dovedite de comisie) de plagiat, existând şi un precedent la Facultatea de Ştiinţe Economice.  Doar că propunerea Comisiei Naţionale de Etică a fost făcută în data de 6 februarie şi, conform  articolului 326 din  LEN, propunerile şi hotărârile se pun în aplicare în cel mult 30 de zile. Însă, conform declaraţiilor domnului rector, plicul a ajuns la Comisia de Etică a UO în data de 12 martie, el fiind informat de către Comisie în data de 3 aprilie 2012. Nouă nu ne rămâne altceva de făcut decât să aşteptăm ca cei care au greşit să fie traşi la răspundere.

În cadrul săptămânii „Şcoala Altfel” Universitatea a fost la mare căutare, trecând pragul instituţiei noastre peste 1000 de elevi, care au venit anuntaţi. Principalul „punct de atracţie” a fost sera universităţii de pe malul Crişului, 500 de elevi vizitând-o, la fel fiind şi laboratoarele Facultăţii de Protecţia Mediului  care au fost vizitate de 200 de elevi.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.