The Hunger Games

Scris de Ionuţ Benea, Anul III, Istorie

„Welcome, and Happy Hunger Games.”

O nouă ecranizare ne fură ochii, de data aceasta fiind vorba despre trilogia de cărţi The Hunger Games, care oferă prima carte înspre lumea ilustrată a cinematografiei. A fost anticipată o popularitate în rândul spectatorului de rând, iubitor de film, pe bună dreptate această presimţire s-a afirmat prin încasările uriaşe din box-office-ul internaţional, în special cel american.

Se redă o nouă lume într-un declin social şi economic, o societate aflată într-un regres evident. Toate acestea cu o tentă de post-apocaliptic inchiziţional dictatorial, autentic conservat prin imaginea sugestivă a mediului ambiant în care se desfăşoară acţiunea. Atmosfera degradantă e realizată în mare parte de contextul politic, personajele subjugate şi aşa-zisele jocuri anuale ale foamei ce inspiră un primitivism animalic plus o formă de distracţie meschină.

N-am citit niciuna dintre cele trei cărţi, dar acest film mi-a stârnit cât de cât interesul pentru o eventuală lectură. Aş avea de obiectat la stilul de filmare, care, la nivelul momentelor de violenţă maximă, camera de filmat intră într-un drepidaj prea deranjant, ce nu oferă detalii, dar suferă la nivel de imagine, reuşind doar să creeze o confuzie. O alegere proastă pentru a masca mare parte din violenţa prezentă.

 

Am avut plăcerea să dau peste o distribuţie care şi-a făcut treaba din plin, reuşind să completeze destul de bine această inteligentă poveste. Încep cu Woody Harrelson care se indentifică într-un rol perfect pentru el, la fel ca şi Stanley Tucci, rezultând două personaje secundare ce dau savoare filmului. Asemenea pot spune despre Elizabeth Banks la nivelul de rol secudar feminin, pe care, în ultimul timp, o zăresc în tot mai multe filme. Piesa de rezistenţă se pare că e chiar Jennifer Lawrence ce se ridică la nivelul aşteptărilor printr-o interpretare actoricească destul de bună, pare a avea din elementele actoriceşti ale filmului care i-a adus celebritatea, fiind vorba după cum stiţi de Winter’s Bone.

În concluzie observăm că s-a născut o nouă franciză ce provoacă şi va provoca „isterie mondial㔑… Ne auzim în legătură cu această poveste, cu ocazia celui de-al doilea episod.

 

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Trackbacks

  1. […] Marian Jules  Victor  Angela Adina Ionut Lucian Andres Moovi  madMe Share this:FacebookEmailLike this:LikeBe the first to like this […]

    Apreciază

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.