Știați că…?

Știați că… zăpada reflectă peste 90% dintre razele UV înapoi în atmosferă? Din acest motiv, persoanele expuse o perioadă îndelungată la lumina reflectată de zăpadă manifestă un disconfort la nivelul ochilor (mâncărimi, lăcrimare intensă, etc) denumit oftalmie (orbirea zăpezii).

Știați că… prima chimistă din istorie este considerată a fi o femeie care se îndeletnicea cu fabricarea parfumurilor? Tapputi, așa cum se numea femeia, apare menționată într-o scriere cuneiformă atribuită mileniului 2 înainte de Hristos din zona Mesopotamiei.

Știați că… condimentele au stat la baza primelor forme de comerț? Piperul și scorțișoara au fost inițial condimentele cele mai comercializate în Orientul Mijlociu, chiar de acum 4000 de ani.

Știați că… cea mai puternică bombă atomică detonată vreodată a avut o forță explozivă de 50 megatone de TNT (trinitrotoluen), de 2.500 de ori mai mare decât bomba de la Nagasaki? Numită “Tsar bomba”, explozibilul a fost detonat de URSS în cadrul unui test desfășurat pe 30.10.1961 într-un arhipelag din Oceanul Arctic, în nordul Rusiei. Forța inițială a bombei era de 100 de megatone TNT însă a fost redusă pentru a limita cantitatea de deșeuri radioactive rezultate.

Știați că… Dunărea este singurul fluviu din Europa care curge de la Vest la Est? Majoritatea apelor curgătoare au un curs Nord-Sud. Un alt râu important, cu un curs asemănător din Europa este Raul Po (Italia, 652 km), iar în lume mai există alte câteva exemple: Yangtze (6.385 km, China, al treilea ca lungime din lume și cel mai mare din Asia) sau Narmada (1.312 km, India).

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.