Ora Pământului – Să ajutăm Pământul! Să ne ajutăm pe noi!

Scris de Oana Lavinia Achim, Ştiinte,  Anul I

Sâmbătă seara, la ora 20:30, în cele mai mari orașe din lume și totodată și în Oradea, timp de o oră se va opri iluminatul publicitar, fără a fi afectat  iluminatul public.

La inițiativa WWF- Australia, pe 31 martie 2007, peste 2.2 milioane de oameni şi 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice.

În 2008, Earth Hour urma să se extindă pe tot teritoriul Australiei. Cu puțin timp înainte de eveniment, orașul Toronto din Canada a anunțat că se alătură mișcării şi nu a trecut mult până când aproape 400 de orașe din 35 de țări s-au mobilizat pentru acest eveniment. Mesajul a fost același peste tot : problemele cauzate de schimbările climatice sunt atât de grave şi de complexe, încât este nevoie urgentă de acțiune, la nivel global.

Bazat pe îndemnul de a stinge lumina pentru o oră, Earth Hour a devenit, în timp foarte scurt, un eveniment global anual, marcat în ultima zi de sâmbăta din luna martie, care este foarte aproape de echinocţiu, astfel încât toate orașele au parte de întuneric în intervalul 20:30-21:30.

“Pe plan local mişcarea se va bucura, la fel ca în fiecare an, de implicarea Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României – Centrul Local Oradea, precum şi de susținere din partea Primăriei Oradea. În ceea ce privește locațiile unde vor avea loc manifestări specifice acestei acțiuni, acestea sunt:

Pasajul Vulturul Negru – prin oprirea iluminatului arhitectural timp de o oră şi desfăşurarea la intersecția pietonalelor din interior – în faţa intrării către Cinema Libertatea – a unui program artistic realizat de către tinerii Clubului Interact Oradea fără folosirea vreunor instrumente sau instalații care să implice consum de energie electrică.

Primăria Oradea și Teatrul Regina Maria – prin oprirea iluminatului architectural al acestor două instituții reprezentative, care au participat astfel şi în cadrul edițiilor anterioare, se va asigura o continuitate valoroasă pentru mișcarea locală Ora Pământului. Organizația Națională Cercetașii Romaniei – Centrul Local Oradea vor furniza lumânări și lampadare ecologice confecționate manual, care vor fi amplasate în mod simbolic, în aceste locații, pe durata celor 60 de minute.

Localurile: Lord’s, Cafe Paris, Columbus Cafe, Livingroom Cafe, Kado Cafe, Fashion Lounge, Yellow Submarine, Juice Cafe, Famous Place, Pods Music Pub, Gelato e Natura, The One Club. Acestea se vor alătura acțiunii prin stingerea în intervalul orar 20:30-21:30 a iluminatului publicitar şi de interior, precum şi prin amplasarea de lumânări şi lampadare.

Parcarea din Piața Indepedenței – amplasarea unui balon cu aer cald în cursul zilei de 31 martie 2012, pus la dispoziția organizatorilor prin generozitatea dlui Pompiliu Tripa, proprietar şi deținător al atestatelor necesare pentru manevrarea acestuia. Această acțiune inedită pentru orașul nostru va asigura o publicitate deosebită pe plan local prin ataşarea de banere personalizate cu siglele oficiale ale mişcării Ora Pământului, precum şi ale partenerilor, sponsorilor şi instituțiilor implicate.” (comunicatul oficial de presă emis de ROTARACT, organizatorul principal al evenimentului)

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.