Conferință de presă

Ieri, 28.03.2012, a avut loc la Universitatea din Oradea o conferință de presă unde au fost prezentate mai multe noutăți privind Universitatea. Au fost prezenți Dl. conf. univ. Aurel Căuș, d-na Olimpia Popoviciu, purtătorul de cuvânt al Universității, și d-na prorector Simona Trip și asist. universitar Ovidiu Moldovan de la Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației.

Ovidiu Moldovan ne-a vorbit despre concursul internațional de mecatronică, concurs aflat la a III-a ediție, primele doua ediții ale concursului fiind doar naționale. Anul acesta tema concursului este ”construirea unui robot care să poată urmări un contur închis”. Sunt înscrise în concurs echipe din Debrecen, Timiș, București, de la facultatea din Oradea și chiar de la liceul Don Orione din Oradea. Dl.  Ovidiu Moldovan a precizat că înscrierile în concurs au fost libere, astfel putându-se înscrie și liceele de specialitate.

D-na proprector Simona Trip ne-a adus la cunoștință noutăţile privind forma actuală a legii educaţiei naţionale.care vizează admiterea în mediul universitar pentru actualii elevi ai claselor a XII-a. Conform O.M 3313/2012, art 1.1 și art 1.2, fiecare facultate își poate crea propria metodologie de admitere. Conform spuselor dnei prorector s-a constituit deja o comisie care se va ocupa de metodologia de admitere. De asemenea, s-a transmis un mesaj tuturor facultăților pt a-și prezenta propriile criterii de admitere. Toate acestea vor fi postate pe site-ul de admitere în anul universitar 2012-2013.

Dl. conf. univ. Aurel Căuș ne-a vorbit despre adresa care a fost înaintată Ministerului ca răspuns la solicitarea ministrului la schimbarea prevederilor alegerilor și despre reorganizarea alegerilor universitare pentru funcția de rector, prorector, decani și prodecani. A vorbit de asemenea despre funcția de cancelar general, funcție deținută de dumnealui, care ar fi înlocuitoarea funcției de secretar științific. A fost prezentat calendarul alegerilor, calendar ce va intra in vigoare de marți -3 aprilie- în contextul în care se primește un răspuns pozitiv de la minister privind adresa trimisă de universitate. Calendarul este următorul:

3.04.2012 – 06.04.2012 – depunerea candidaturii

07.04.2012 – 22.04.2012 – întâlnirea candidaților cu alegătorii

23.04.2012 – primul tur de scrutin

24.04.2012 – rezolvarea unor posibile contestații

25.04.2012 – al doilea tur de scrutin (dacă este cazul)

26.04.2012 – rezolvarea posibilelor contestații

Ce este nou la aceste alegeri universitare? Faptul că își poate depune candidatura orice cadru didactiv angajat al Universității din Oradea, indiferent de gradul pe care îl are.

În încheiere a vorbit d-na Olimpia Popoviciu, care ne-a prezentat Caravana Universității, aflată la a V-a ediție. Caravana Universității din Oradea se desfășoară între 26 martie 2012 – 30 mai 2012. Caravana este coordonată de d-na prorector Simona Trip. Ne-a fost prezentată activitatea Caravanei până acum, luni  au fost vizitate orașele Ștei şi Beiuș. Marți au fost vizitate Salonta și Tinca, urmând ca până la finele acestei săptămâni Caravana să ajunga în Aleșd, Bratca, Șuncuiuș și Marghita. Se va lua o pauză pe durata vacanței de Paști, astfel, dupa 22 aprilie Caravana urmeaza să-și desfășoare activitatea la liceele din Oradea și din județele învecinate.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.