Universitatea din Oradea – campanie de promovare a ofertei educaționale

Scris de Alexandra Turkosi, Socio-Umane, anul II
Universitatea din Oradea, ca şi în fiecare an, începând cu 2008, a pornit Caravana de promovare a Universității, propunându-și să viziteze liceele din oraș, din județ și din județele limitrofe, promovând oferta educațională. Ediția a 5-a a Caravanei de promovare UO a început în data de 19 martie, Universitatea participând la Târgul educațional internațional organizat în Timișoara(RIUF Timișoara). La târg, Universitatea a avut o companie selectă, fiind prezente Universități din Anglia, Danemarca, Suedia și Olanda, UO fiind reprezentată de Türkösi Alexandra (anul II, Facultatea de Științe Socio-Umane, Specializarea PIPP) și Roland Olah (anul III, Facultatea de I.R.I.S.P.S.C, Specializarea Istorie).

Caravava de promovare UO a început și în județul Bihor în data de 26 martie. În primele trei zile, fiecare facultate care și-a exprimat dorința de a participa la Caravană a trimis reprezentanți care au prezentat Universitatea din Oradea și activitățile desfășurate în cadrul facultăților de proveniență. Din cauza greutăților datorate transportului de studenți la licee, ne-am împărțit în două echipe a câte 8-7 studenți. Astfel, în prima zi, luni, 26 martie, echipele au ajuns la Beiuș și la Ștei. Activitatea noastră la licee s-a desfășurat astfel: o prezentare a Universității printr-un filmuleț de 15 minute, între timp s-au împărțit pliante de la diferite facultăți, urmând ca la final să răspundem la întrebările elevilor. Așa cum ne aşteptam, elevii nu au pus întrebări, astfel am încercat noi să îi implicăm într-o discuție deschisă despre Universitate, specializările de la UO, viața de student, activitățile de voluntariat, într-un final le-am împărtășit viitorilor colegi și experiențele noastre de la Bacalaureat. La fel ca și în ziua anterioară, și marţi echipe de câte 8-7 studenți au mers să promoveze Universitatea din Oradea, având ca destinații municipiul Salonta și comuna Tinca. Mâine vor fi vizitate următoarele locații:  Suplacu de Barcău, Popeşti, Valea lui Mihai și Marghita.
Caravana de promovare a UO nu se opreşte aici, deși după acțiunile de mâine vom lua o bine-meritată pauză, săptămâna viitoare vom continua alături de câteva cadre didactice ultimul traseu din județ, adică la Aleșd, Vadu Crișului și Șuncuiuș. Urmează să reluăm proiectul cu Caravana dupa terminarea vacanței de Paști pentru elevi, în oraș, unde suntem așteptați în peste 20 de licee. Ne așteaptă o misiune grea, aceea de a determina elevul orădean să nu devină student într-un alt centru universitar, ci să aleagă Universitatea din Oradea!
Cei care au participat până acum la Caravana de promovare a Universității și cărora le mulțumim sunt:
Adela Jurca– Socio-Umane
Alexandra Puşcaş – Socio-Umane
Alexandra Turkosi – Socio-Umane
Amalia Irimeş – I.R.I.S.P.S.C.
Camelia Popa – I.R.I.S.P.S.C.
Cristian Culiciu – I.R.I.S.P.S.C.
Andra Nistor – Litere
Oana Lavinia Achim – Ştiinţe
Delia Ioana Urs – Ştiinţe
Cheţiu Gabriel – I.E.M.I.
Ionuţ Cornea – I.E.M.I.
Ionuţ Urs – Drept
Corina Cornea – Drept
Mihai Dobai – Geografie, Turism şi Sport
Carmen Kenderesi – I.M.T.
Roxana Popa – Ştiinte Economice
Adrian Flavius Benea – Protecţia Mediului
Adrian Ghiurău – Medicină
Samuel Goangă – Medicină

Mai multe imagini de la Timișoara puteți găsi aici

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.