Basarabia, pământ românesc!

Scris de Onica Sorin, Istorie, Anul III
După ce ne-a fost rapită în 1812 de către Rusia imperialistă, autoritățile rusești din Basarabia încep un puternic proces de rusificare și de amalgamare a populației băștinașe(adică români) cu alte populații, astfel încât procentul românilor din această provincie să scadă, iar provincia să pară rusofonă sau de orice alt amalgam, numai români să nu fie, pentru ca în viitor românii să nu mai aibă nicio pretenție asupra acestui teritoriu, sau românii din această provincie(câți ar mai fi rămas) să pară o minoritate în propria lor țară(dacă se mai poate vorbi despre acest lucru), luându-i-se în fond și acest ultim drept de a fi la ei acasă și nu pe teritoriul altora.

La 27 martie 1918 este votată de către Sfatul Țării unirea(condiționată, în prima fază) Basarabiei cu România. Important lucru este că la acest vot au participat și etniile conlocuitoare(germani, ucrainieni, ruși, evrei, bulgari, polonezi ș.a.), astfel 86 au votat pentru unire, 3 au votat împotrivă, iar 36 s-au abținut, 13 deputați fiind absenți.

Probabil vă întrebați de ce această imagine cu România Întregită și de ce nu cu Basarabia. Această hartă este rezultatul dorințelor, luptelor și suferințelor strămoșilor noștri care au cerut unirea cu frații lor; totodată, reprezintă unitatea neamului românesc și datoria noastră a celor tineri de a îndeplini această stare de normalitate, de a împlini un fapt normal și liber consimițit.

Sau, probabil vă mai întrebați și de ce am ales aceasta hartă în limba engleză. Am ales-o pentru ca atât domnii de la Bruxelles cât și cei de la Moscova, și eventual și cei de la Washington(dacă au ceva împotrivă) să o înteleagă.

Vreau să atrag atenția dinou, că nu urmăresc făurirea unei Românii Mari, cu alte cuvinte nu vreau să cucerim pe nimeni, ci doresc făurirea României Unite.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.