Living With Water, not fighting it!

Scris de Ioana Prodan, anul I, Ştiinţe Economice

În data de 22 martie 2012 a avut loc Biblioteca Universităţii din Oradea evenimentul „Living with water”  (Trăind cu apa), dedicat Zilei mondiale a Apei care are loc pe data de 22 martie în fiecare an. A fost un eveniment bine organizat, dar, din păcate,  slab mediatizat. Datorită acestui fapt n-au fost prezenţi foarte mulţi oameni.

În deschiderea evenimentului Dl. lector universitar  dr.Mihai Vlaicu, directorul Departamentului de Geografie, Turism şi Amenajare Teritorială, a ţinut o scurtă cuvântare despre importanţa apei în vieţile noastre: „Noi înşine suntem apă. Cunoscând apa, ne cunoaştem mai bine şi pe noi”. De asemenea, ne-a prezentat pe scurt Asociaţia  ECO PLANNING, ce a reuşit să-şi găsească resursele umane necesare înfiinţării şi dezvoltării sale în cadrul facultăţii de Geografie, Turism şi Amenajarea Teritoriului. În încheiere D-l. Vlaicu ne-a promis că la o întrevedere viitoare vom putea discuta mai pe larg nişte subiecte interesante, cum ar fi prezenţa apei în zona de Vest a ţării şi mai ales în zona bazinului Crişurilor.

După Dl. lector univ. a luat cuvântul Dl. Valentin Nemeş, preşedintele asociaţiei  ECO PLANNING Oradea. Acesta ne-a prezentat pe scurt mesajul primit de la UN-WATER, de asemenea a ţinut să mulţumească Dl.-ui Ladislau Ritli, ministrul sănătăţii, care, la rândul său, a dorit să transmită un mesaj celor prezenţi la acest eveniment.

La jumătatea evenimentului participanţii au avut parte de un warm-up activity alături de Andreea Munteanu care i-a supus unui scurt test pentru a afla câtă apă consumă aproximativ zilnic.

După o scurtă pauză, Valentin Nemeş a vorbit despre legătura dintre oraşe, oameni şi apă, despre nevoia unor coridoare în oraşe, a unor parcuri mai mari care să fie o oază de linişte, să-i ajute pe oameni, indiferent de vârstă, să se liniştească, să le creeze un feeling de odihnă. O întrebare ridicată în rândul participanţilor ne-a dat tuturor de gândit: Merită Oradea titlul de capitala verde a României? titlu recent decernat Oradiei. Răspunsul a venit din parte organizatorilor: „Dacă ne raportăm la oraşele europene, nu merită. Dar dacă ne raportăm la oraşele din România, merită, dar nu suficient!”.

Au mai luat cuvântul Gheorghe Hanga-Fărcaş, care ne-a vorbit despre circuitul apei în sistemul urban şi cât de important este acesta, Mariana Praşca, care ne-a vorbit despre importanţa gestionării apei în sistemul olandez de planificare a teritoriului şi Florin Oros care ne-a vorbit despre civilizaţia apei de-a lungul Evului Mediu, după care a urmat o sesiune de discuţii pe tema: „Apa, problema tuturor?”.

Evenimentul s-a încheiat cu un joc interactiv,  joc datat cu premii ce constau într-o intrare la piscina Hotelului  Silver şi un curs de 40 de ore de managementul proiectelor.

Mai multe poze de la eveniment găsiţi aici.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Trackbacks

  1. […] Matiuska, Graprefruits, Sebastian, Lucian, Andres, Lilisor, Zombie,  Andriipopa, Oradeanul, Studentocratia … plus o reamintire celor ce au mai primit: Adina, Stefan, Maria, Angela, Ars Cinematica, […]

    Apreciază

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.