Living With Water, not fighting it!

Scris de Ioana Prodan, anul I, Ştiinţe Economice

În data de 22 martie 2012 a avut loc Biblioteca Universităţii din Oradea evenimentul „Living with water”  (Trăind cu apa), dedicat Zilei mondiale a Apei care are loc pe data de 22 martie în fiecare an. A fost un eveniment bine organizat, dar, din păcate,  slab mediatizat. Datorită acestui fapt n-au fost prezenţi foarte mulţi oameni.

În deschiderea evenimentului Dl. lector universitar  dr.Mihai Vlaicu, directorul Departamentului de Geografie, Turism şi Amenajare Teritorială, a ţinut o scurtă cuvântare despre importanţa apei în vieţile noastre: „Noi înşine suntem apă. Cunoscând apa, ne cunoaştem mai bine şi pe noi”. De asemenea, ne-a prezentat pe scurt Asociaţia  ECO PLANNING, ce a reuşit să-şi găsească resursele umane necesare înfiinţării şi dezvoltării sale în cadrul facultăţii de Geografie, Turism şi Amenajarea Teritoriului. În încheiere D-l. Vlaicu ne-a promis că la o întrevedere viitoare vom putea discuta mai pe larg nişte subiecte interesante, cum ar fi prezenţa apei în zona de Vest a ţării şi mai ales în zona bazinului Crişurilor.

După Dl. lector univ. a luat cuvântul Dl. Valentin Nemeş, preşedintele asociaţiei  ECO PLANNING Oradea. Acesta ne-a prezentat pe scurt mesajul primit de la UN-WATER, de asemenea a ţinut să mulţumească Dl.-ui Ladislau Ritli, ministrul sănătăţii, care, la rândul său, a dorit să transmită un mesaj celor prezenţi la acest eveniment.

La jumătatea evenimentului participanţii au avut parte de un warm-up activity alături de Andreea Munteanu care i-a supus unui scurt test pentru a afla câtă apă consumă aproximativ zilnic.

După o scurtă pauză, Valentin Nemeş a vorbit despre legătura dintre oraşe, oameni şi apă, despre nevoia unor coridoare în oraşe, a unor parcuri mai mari care să fie o oază de linişte, să-i ajute pe oameni, indiferent de vârstă, să se liniştească, să le creeze un feeling de odihnă. O întrebare ridicată în rândul participanţilor ne-a dat tuturor de gândit: Merită Oradea titlul de capitala verde a României? titlu recent decernat Oradiei. Răspunsul a venit din parte organizatorilor: „Dacă ne raportăm la oraşele europene, nu merită. Dar dacă ne raportăm la oraşele din România, merită, dar nu suficient!”.

Au mai luat cuvântul Gheorghe Hanga-Fărcaş, care ne-a vorbit despre circuitul apei în sistemul urban şi cât de important este acesta, Mariana Praşca, care ne-a vorbit despre importanţa gestionării apei în sistemul olandez de planificare a teritoriului şi Florin Oros care ne-a vorbit despre civilizaţia apei de-a lungul Evului Mediu, după care a urmat o sesiune de discuţii pe tema: „Apa, problema tuturor?”.

Evenimentul s-a încheiat cu un joc interactiv,  joc datat cu premii ce constau într-o intrare la piscina Hotelului  Silver şi un curs de 40 de ore de managementul proiectelor.

Mai multe poze de la eveniment găsiţi aici.

Reclame

Trackbacks

  1. […] Matiuska, Graprefruits, Sebastian, Lucian, Andres, Lilisor, Zombie,  Andriipopa, Oradeanul, Studentocratia … plus o reamintire celor ce au mai primit: Adina, Stefan, Maria, Angela, Ars Cinematica, […]

    Apreciază

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.