StudFest Oradea 2010

Scris de Laura Chirilă, anul II, Litere

A fost odată ca niciodată un festival de mare anvergură adresat studenţilor din Universitatea Oradea. Acestea se întâmplau în luna mai a anului 2010. Astfel  începe şirul poveştilor şi tradiţiei festivalurilor destinate studenţilor orădeni.

Cum a început prima poveste?

Pornind de la o idee a unui grup de tineri care s-au implicat şi, alături de Fundaţia Alternative, au câştigat proiecte de la Primăria Oradea şi Consiliul Judeţean. Deoarece au strâns fonduri şi sponsorizări, ei au reuşit să aducă în festivalul lor trupe precum Şuie Paparude, Paraziţii, Şeptarii de Treflă şi Mihai Mărgineanu care, prin muzica şi concertele susţinute de ei, i-au încântat pe studenţii orădeni.

Prin acest festival s-a dat tinerilor din Oradea şansa de a se exprima şi de a avea acces la experienţe noi precum clubul de dezbateri care este foarte popular şi apreciat în alte ţări. De asemenea, programul de conferinţe le-a oferit studenţilor modele şi un ghidaj corect al acestei societăţi agitate, prin prezenţa domnilor Călin Georgescu, Andrei Marga, Mircea Diaconu, Mihai Berinde, Cristian Pârvulescu şi Dacian Paladi.

Conferinţele, sesiunile de comunicări şi dezbaterile organizate pe diverse teme au fost alternate de activităţi care i-au lăsat pe studenţi să se exprime liber în cât mai diferite moduri. Astfel că organizatorii au pregătit activităţi precum: escalada şi echilibristica interactivă, atelier de creaţie audio-vizuală, spectacole de dans, curs introductiv în scrierea japoneză, pictura comună, jocuri sociale, demonstraţii de gimnastică şi arte marţiale, dar şi concurs de gătit bogracs în seara destinată studenţilor căminişti. Tot în cadrul StudFest-ului pe parcursul a trei zile a fost organizat şi cinematograful în aer liber ce avea ca punct de reper filmul premiat internaţional “Eu când vreau să fluier, fluier” ce a fost prezentat în premiera naţională în seara zilei de vineri la Oradea.

StudFest Oradea 2010 a fost un festival amplu ce a găzduit mai bine de patruzeci de activităţi, toate acestea având ca public ţintă studenţii Universităţii din Oradea. Totodată festivalul a sprijinit şi Campania ASEB de colectare de cărţi pentru tinerii din Republica Moldova care în şcolile lor nu au cărţi în limba română scrise cu caractere latine, îndemnând studenţii să doneze cel puţin o carte de calitate.

Prima ediţie a festivalului studenţesc s-a bucurat de un mare success şi a fost momentul care a declanşat o primăvară  orădeană şi care, totodată, le-a arătat studenţilor că sunt oameni în cadrul Universităţii Oradea care s-au gândit să organizeze pentru ei şi altfel de evenimente decât cele cu care erau ei obişnuiţi.

Cum a continuat aceasta tradiţie? Ei bine, povestea celui de-al doilea festival studenţesc vă vom relata-o  în numărul viitor.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.