UO invitată la o serie de conferinţe naţionale şi internaţionale

Scris de Paul Muscă, anul II, Drept

Recent, studenţii şi cadrele didactice din cadrul Universităţii din Oradea au primit o invitaţie de a participa la un număr de 4 conferinţe şi întâlniri pe teme ştiinţifice.

Prima este o conferinţă din cadrul proiectului POSDRU cu titlul „VIA – Vocaţie, Interese, Autocunoaştere şi Dezvoltare, drumul către succesul profesional”, care va avea loc la Cluj – Napoca pe data de 21 martie 2012, începând cu orele 11, la Hotelul Hanul Fulton, aflat pe strada Sextil Puşcariu, nr.10.  Obiectivul general al proiectului vizează asigurarea premiselor pentru elevi şi studenţi spre niveluri superioare de educaţie şi piaţa muncii, prin acces la informaţie şi activităţi de orientare şi consiliere. Proiectul are ca grup ţintă elevi şi studenţi înmatriculaţi în sistemul naţional de învăţământ.     Printre altele, se vor atinge subiecte precum sistemul online de evaluare a profilelor psihologice vocaţionale ale elevilor şi studenţilor înmatriculaţi în sistemul naţional de învăţământ, studiul de perspectivă privind traseul profesional real al elevilor şi studenţilor din anii terminali sau baza de date PROFESIOGRAME, ce conţine descrieri detaliate a 500 de meserii.

Înregistrarea pentru participarea la conferinţă se va face online, urmărind linkul : http://via-consiliere.ro/conferinţă. Data limită de confirmare a prezenţei este 15 martie 2012, ora 18.00.
Alte două întâlniri ce se vor desfăşura pe problematica cercetării ştiinţifice studenţeşti sunt intitulate generic „SECOSAFT 2012” şi „Organizaţia bazată pe cunoaştere”. Ele sunt organizate cu prilejul împlinirii a 165 de ani de învăţământ militar românesc, pe de o parte, dar şi în vederea deschiderea unor noi parteneriate sau continuări celor deja existente în programe naţionale şi euroatlantice, pe de altă parte. Ambele sunt găzduite de Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, însă în perioade diferite.
Sesiunea de comunicări a cercurilor ştiinţifice studenţeşti cu participarea internaţională „SECOSAFT 2012” va avea loc în perioada 10-12 mai 2012.
Cele 7 secţiuni pe baza cărora se vor desfăşura activităţile sunt Ştiinţe militare, Securitate şi relaţii internaţionale, Management şi economie, Ştiinţe socioumane, Drept şi administraţie publică, Ştiinţe fundamentale şi tehnice, respectiv Limbi străine. De asemenea, programul va conţine momente solemne precum ceremonia arborării drapelului naţional, sau captivante precum defluirea.
Există 3 termene: trasmiterea datelor din talon şi a rezumatelor lucrărilor, în limba engleză – 26 martie 2012, trasmiterea lucrărilor, in extenso, în limba română sau engleză – 20 aprilie 2012, confirmarea participării la sesiune – 30 aprilie 2012.
În privinţa costurilor, se pune doar problema cazării şi a hranei. Astfel, studenţii vor fi cazaţi gratuit, în locaţiile puse la dispoziţie de Academie. Hrănirea se va realiza pe baza transmiterii bonurilor de subzistenţă, pentru studenţii militari respectiv contra cost, şi pe baza înscrierii la masă, pentru studenţii civili. Cadrele didactice însoţitoare vor fi cazate gratuit şi pot servi masa contra cost, în locaţiile puse la dispoziţie de academie.
Înscrierea participanţilor se realizează online, la adresa http://www.armyacademy.ro/sesiuni/secosaft_2012/secosaft_2012.html, confirmarea participării realizându-se până la data de 30 aprilie 2012.

Conferinţa ştiinţifică internaţională „Organizaţia bazată pe cunoaştere”, ediţia a XVIII-a, care îşi va deschide porţile pentru cei interesaţi în zilele de 14, 15 şi 16 iunie 2012, evident tot la Sibiu.
Înscrierea participanţilor se realizează online, la adresa http://www.armyacademy.ro, cu precizarea ca fiecare autor să se înscrie cu cel mult două articole şi un maxim de patru autori pe articol.
Termenele variază de la data de 05 martie 2012 (data limită pentru completarea template-ului corespunzător abstractului lucrării) până la 23 mai 2012 (termenul legal pentru achitarea taxei de participare, transmiterea către organizatori a documentelor justificative respectiv pentru confirmarea participării).
Taxa de participare pentru străini este de 100 euro/articol/participant în contul deschis la Banca Raiffaisen Sibiu RO93RZBR0000060012628798, iar pentru cei români echivalent în lei la cursul BNR al zilei al 100 euro/articol/participant în contul Trezoreria Sibiu RO82TREZ5765003XXX000074.

Ultima, dar nu şi cea din urmă conferinţă face trimitere la Festivalul Internaţional Mediteranean de Tineret din Antalya, organizată de Universatatea Turcă Akdeniz în intervalul 16-18 mai 2012.
Evenimentul este organizat în fiecare primăvară pentru a aduna tineri din întreaga lume sub egida artei, culturii şi tineretului. În 2012, organizatorii îşi doresc ca ideea în jurul căreia participanţii, deopotrivă expozanţi, vocalişti, instrumentişti sau interpreţi să-şi exprime visiunea artistică este „Creativitate şi inovaţie”, sub sloganul „Curcubeul de deasupra Mediteranei”.
În privinţa cazării, aceasta va fi asigurată de universitatea din care provine studentul. Drumul dus-întors, pe de altă parte, se va suporta din propriile cheltuieli, universitatea ocupându-se de transportul din incinta oraşului.
Doritorii pot aplica pentru acest festival prin accesarea website-ului Universităţii din Akdeniz, la secţiunea dedicată acestui eveniment http://festival.akdeniz.edu.tr. De asemenea, pentru informaţii şi lămuriri suplimentare, este pusă la dispoziţie adresa Oficiului de Relaţii Internaţionale al universităţii – youthfestival@akdeniz.edu.tr.
Data limită pentru aplicarea pentru acest eveniment este 16 martie 2012, urmând ca rezultatul evaluării aplicaţiilor să fie anunţat pe data de 4 aprilie 2012.

Cu speranţa că v-am captat atenţia şi interesul asupra acestor evenimente din peisajul studenţesc naţional şi internaţional, vă invit cu căldură să participaţi la unul sau, de ce nu, mai multe astfel de evenimente pentru a simţi “miezul” din cei mai frumoşi ani ai tinereţii.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.