Anonymous

Scris de Ionuţ Benea, anul III, Istorie

Anonymous e filmul care pune în scenă o variantă istorică a vieţii lui William Shakespeare, mai exact o abordare a vieţii acestui mare dramaturg din punct de vedere al veridicităţii adevăratei personalităţi, o istorisire menită să ne arate cine era cu adevărat în spatele acestui nume.

Filmul în realitate e o intrigă ce are în prim plan o perioadă istorică plină de convulsii în plan politic, cu o desfăşurare a acţiunii care conţine o serie de evenimente ce capătă claritate progresiv, odată ce filmul se îndreaptă spre marele final.

Cu puţine cunoştinţe în domeniul istoriei vei porni cu greu la drum atunci când o să vrei să vizionezi acest film, te vei lovi de-o ambiguitate corelată cu misterul ţesut împrejurul „adevăratului” autor al acelor capodopere de importanţă universală. Un omagiu adus într-un mod ciudat, o înălţare a persoanei creatoare într-un stil dramatic, o „biografie” plină de intrigi.

Această „teorie” despre viaţa lui William Shakespeare prin intermediul filmului Anonymous este bine structurată, reuşind să dea contur unei poveşti care pare o variantă reală de luat în seamă. Un univers creat artistic prin sunet şi imagine, excelent la nivel de costume, care nu degeaba a primit nominalizarea la Oscarurile de anul acesta, desigur pentru categoria costumaţie.

Un parcurs în forţă, o acţiune plină de patos, un scenariu menit să dea personajelor libertatea de-a surprinde, un fir narativ transformat la  modul ideal pentru a da fantezie vieţii unui mare om.

Anonymous este şi va rămâne un punct de referinţă pentru cei care vor vrea să afle mai multe lucruri despre William Shakespeare, privind dintr-un alt unghi, într-o altă lumină, o versiune de luat în seamă.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Comments

  1. Reblogged this on Movie Zone.

    Apreciază

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.