Anonymous

Scris de Ionuţ Benea, anul III, Istorie

Anonymous e filmul care pune în scenă o variantă istorică a vieţii lui William Shakespeare, mai exact o abordare a vieţii acestui mare dramaturg din punct de vedere al veridicităţii adevăratei personalităţi, o istorisire menită să ne arate cine era cu adevărat în spatele acestui nume.

Filmul în realitate e o intrigă ce are în prim plan o perioadă istorică plină de convulsii în plan politic, cu o desfăşurare a acţiunii care conţine o serie de evenimente ce capătă claritate progresiv, odată ce filmul se îndreaptă spre marele final.

Cu puţine cunoştinţe în domeniul istoriei vei porni cu greu la drum atunci când o să vrei să vizionezi acest film, te vei lovi de-o ambiguitate corelată cu misterul ţesut împrejurul „adevăratului” autor al acelor capodopere de importanţă universală. Un omagiu adus într-un mod ciudat, o înălţare a persoanei creatoare într-un stil dramatic, o „biografie” plină de intrigi.

Această „teorie” despre viaţa lui William Shakespeare prin intermediul filmului Anonymous este bine structurată, reuşind să dea contur unei poveşti care pare o variantă reală de luat în seamă. Un univers creat artistic prin sunet şi imagine, excelent la nivel de costume, care nu degeaba a primit nominalizarea la Oscarurile de anul acesta, desigur pentru categoria costumaţie.

Un parcurs în forţă, o acţiune plină de patos, un scenariu menit să dea personajelor libertatea de-a surprinde, un fir narativ transformat la  modul ideal pentru a da fantezie vieţii unui mare om.

Anonymous este şi va rămâne un punct de referinţă pentru cei care vor vrea să afle mai multe lucruri despre William Shakespeare, privind dintr-un alt unghi, într-o altă lumină, o versiune de luat în seamă.

Reclame

Comments

  1. Reblogged this on Movie Zone.

    Apreciază

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.