EXCLUSIV! Interviu cu noul Preşedinte al Studenţilor din Senatul UO

Acest interviu a fost acordat în exclusivitate ziarului Studentocraţia de către noul Preşedinte al Studenţilor în Senatul Universităţii din Oradea, dl. Răzvan-Lucian Tau

Reporter Studentocraţia: Cum v-aţi prezenta în câteva cuvinte?
Răzvan Tau: Consider că sunt un tip sociabil, disciplinat, ambiţios şi plin de energie.
Reporter Studentocraţia:   De ce credeţi că studenţii v-au ales ca preşedinte al studenţilor în Senatul Universităţii?
Răzvan Tau: Cred că m-au votat din mai multe motive: m-am facut cunoscut foarte rapid între studenţi prin felul meu de a fi, probabil pentru tinereţea mea şi în mod sigur se aşteaptă de la mine să nu-i dezamăgesc. A contat faptul că am venit în faţa colegilor cu un proiect pe care ni l-am asumat prin intermediul Grupului pentru Drepturi Studenţeşti pe care avem obligaţia să îl ducem la îndeplinire.
Reporter Studentocraţia:  Care sunt principalele dvs. proiecte?
Răzvan Tau: Unul dintre proiecte este colaborarea cu Asociaţia Firmelor Bihorene (AFB) în vederea educării studenţilor şi introducerii lor în mediul activităţii firmelor după necesităţile acestora. Un alt proiect este: Organizarea de evenimente studenţeşti gen STUDFEST, săptămâni ştiinţifice, cercuri studenţeşti, cluburi tematice şi multe alte activităţi.
Reporter Studentocraţia:  Cum vedeţi colaborarea cu asociaţiile studenţeşti din universitate şi cu reprezentanţii din cămine?
Răzvan Tau: Colaborarea este necesară pentru a construi  un sistem de reprezentare cât mai cuprinzător şi care să fie cât mai apropiat de nevoile reale ale studenţilor. Cred că sunt o persoană care ştie să coordoneze lucrurile în aşa fel încât toată lumea să fie mulţumită.
Reporter Studentocraţia: Care este prioritatea nr.1 în mandatul dvs.?
Răzvan Tau: Aş putea spune că sunt mai multe, din care nominalizez două: transparenţa decizională şi respectarea drepturile studenţilor.
Reporter Studentocraţia: Până în momentul de faţă studenţii din universitate au avut colaborări cu UNSR şi ANOSR. Care va fi politica dvs., pe care dintre ele vă veţi îndrepta atenţia?
Răzvan Tau: Vom încerca să creăm şi mai strânse legături şi să avem o colaborare cât mai bună cu toate cele trei Federaţii Naţionale Studenţeşti care sunt implicate în reprezentarea drepturilor şi intereselor studenţilor în raport cu factorii legislativi şi decizionali principali la nivel naţional, astfel încât studenţii din Universitatea Oradea să aibe acces la toate oportunităţile de care beneficiază colegii noştri la nivel  naţional.
Reporter Studentocraţia: Cum vedeţi dialogarea şi raportarea cu conducerea UO?
Răzvan Tau: Nici într-un caz într-o relaţie de supunere. Relaţiile noastre trebuie să fie amicale, de înţelegere şi ajutor reciproc. Între studenţi şi conducerea Universităţii ar trebui să existe un parteneriat. Atâta timp cât suntem respectaţi noi şi drepturile noastre, va exista un dialog permanent cu cei aleşi să reprezinte drepturile comunităţii academice.
Reporter Studentocraţia: Se cunoaşte că sunt facultăţi unde studenţii au mai multe drepturi şi facultăţi unde studenţii nu au drepturile respective. Cum vă veţi implica în soluţionarea acestor probleme?
Răzvan Tau: Îmi doresc să nu se întâmple astfel de lucruri în acest mandat, momentan, nu am cunoştinţe despre aceste aspecte, dar dacă ele există vom transmite aceste nereguli în forurile decizionale ale Universităţii în care suntem reprezentaţi. În cazul în care nu se vor lua măsuri vom interveni prin intermediul Federaţiilor Naţionale Studenţeşti şi Ministerului; drepturile studenţilor nu sunt o noţiune vagă, ci un fapt legal recunoscut ce nu se poate încălca. Cu toata puterea şi priceperea mea voi apăra drepturile studenţilor, dar în limitele legii.

Reporter Studentocraţia:  Care sunt căile prin care studenţii vă pot contacta?
Răzvan Tau: Orice student mă poate contacta prin e-mail: razvan_lucian_91@yahoo.com sau la biroul Studenţilor din Senat aflat în clădirea Rectoratului la etajul IV, biroul D403, dar momentan nu am stabilit programul până vedem orarul cursurilor din semestrul II.
Reporter Studentocraţia: Cum vedeţi colaborarea cu mass-media?
Răzvan Tau: Mass-media a fost în ultimii ani un partener al studenţilor, subliniind adesea problemele, dar şi implicarea reprezentanţilor studenţilor în rezolvarea unor probleme. Multe din lucrurile nespuse din lumea studenţească le-am aflat prin intermediul presei. Nu am niciun motiv să  cred că nu voi avea o colaborare foarte bună cu mass-media.

Redacţia Studentocraţia îi mulţumeşte şi îi doreşte mult succes noului Preşedinte al Studenţilor în Senatul Universităţii din Oradea şi mult spor în ducerea la îndeplinire a tuturor obiectivelor pe care şi le-a propus!

Interviu realizat de Ioana Prodan

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Comments

 1. libelula says:

  Felicitări. Prima impresie e că dl. Răzvan Tau e mai bun decât predecesorii săi, despre care ştie toată studenţimea de ce sunt buni, adică de mai nimic. Important e să-l vedem activ pe mai departe. Baftă 🙂

  Apreciază

 2. Reblogged this on Puterea blogului.

  Apreciază

 3. Alexandra Popovici says:

  Avem nevoie de reprezentanti seriosi, Razvan sa nu ne dezamagesti !

  Apreciază

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.