“Familia este ca un arhipelag…”

Pe George Clooney îl ştiam ca fiind tipu’ ăl şmecher din “Ocean’s eleven” de era indrăgostit de personajul Juliei Roberts. Să fiu sincer,  nu m-a impresionat până anul trecut când l-am văzut în “Up in the air”.

Dragii mei cititori, există o noapte specială plină de emoţii şi curiozitate, îndelung aşteptată (noaptea nunţii, se gândeşte romanticul nostru incurabil, dar în acest secol curiozitatea şi emoţiile sunt consumate înainte de preacunoscuta alianţă numită căsătoria), în fiecare an (noaptea de Crăciun, spune tânărul nostru cu suflet de copil care a uitat că fabrica lui Moş Crăciun a falimentat de când a apărut Steve Jobs şi Bill Gates) de către cinefili: noaptea Premiilor Oscar, unde după două câştiguri la categoria pentru cel mai bun film şi cel mai bun actor în rol principal la Globurile de Aur, filmul despre care urmează să vă vorbesc şi-a rezervat deja cinci nominalizări (cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor în rol principal,cel mai bun scenariu adaptat, cel mai bun montaj).

“The Descendants” este o dramă la care râzi şi o comedie la care plângi; este povestea unei familii pe punctul de a se destrăma şi povestea unei familii pe punctul de a se uni; în sfârşit este povestea unei vieţi. Regizorul Alexander Payne (cunoscut pentru “Sideways”) prezintă într-un decor tropical (Hawaii văzut dintr-un punct de vedere mai realist) cu o coloană sonoră foarte original selectată, povestea lui Matt King (George Clooney cu o interpretare impecabilă) un tată care învaţă să ia deciziile potrivite pentru a-şi conduce familia, şi pe el însuşi, spre depăşirea tragicului accident prin care a trecut soţia lui; vedem străduinţa unui om de a avansa de la stadiul de “părinte de rezervă” la cel de cap de familie a cărui hotărâre este acceptată şi respectată de către fiicele sale Alexandra şi Scottie (interpretate de Shailene Woodley şi Amara Miller, actriţe de care vom auzi în viitor).

Filmul are o durată de 115 minute, în care trecem printr-o varietate de sentimente. Precum Matt spunea că a trăi în Hawaii nu inseamnă a fi “imun la viaţă” aşa sper că Academia de Film nu va fi imună la “The Descendants”.

George Monenciu, Litere, anul I

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Comments

  1. nici o sansa la Oscar pentru cel mai bun film, The Artist e mult mai apreciat si mult mai bun desigur dintr-un alt punct de vedere…in ce priveste Oscarul pentru cel mai bun rol principal m-as bucura ca George Clooney sa fie invingatorul intr-o semi-surpriza neanuntata. 🙂

    Apreciază

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.