Zi de iarnă …zi de alegeri la Universitate

Aflați aproape de finalul sesiunii de examene, când te aştepți să înceapă să se aștearnă liniştea în campusul Universității pentru a pregăti sesiunea de restanțe, ieri, 8 februarie 2012, într-o zi de iarnă friguroasă, au avut loc mult aşteptatele alegeri pentru funcția de Rector al Universității. După cum probabil ştiți, pentru această funcție şi-au depus candidatura doar doi distinşi profesori: Gheorghe Ionescu (liderul Corpului Sindical Profesional al Universităţii) şi Cornel Antal (actualul Rector). Aceste candidaturi au fost destul de controversate, din cauza numeroaselor acuze aduse fie de unul, fie de celălalt, dar şi de alte persoane, atât din mediul universitar, cât şi din presa locală. Fără a intra în detalii despre respectivele scandaluri, consider că cei care citesc acest articol sunt mult  mai interesați despre cum s-au desfăşurat alegerile şi cine este câştigătorul acestora. Bineînţeles, mai trebuie amintit că tot acum au fost aleşi şi reprezentanții  profesorilor în Senatul Universității, spus mai pe scurt, au fost aleşi cei care vor conduce Universitatea în următorii patru ani.
După cum spuneam alegerile s-au desfaşurat în cursul zilei de ieri, între ora 8 dimineața şi ora 18 seara, la acest scrutin având dreptul să voteze 1070 de cadrele didactice şi cercetători, dar şi 73 de studenți  (membrii din Consilile facultăților  şi Senatul universitar). Spre deosebire de precedentele alegeri, mă refer aici la cele pentru Consiliile facultăților şi Senatul universitar, la cele de ieri s-a întrunit cvorumul, pentru a fi validate din primul tur. Participarea la vot a fost de 817 cadre didactice şi 52 de studenți, aproximativ 75% dintr-un total de 1143 de alegători. Deşi probabil multă lume se aştepta ca scorul să fie foarte strâns, după numărarea celor 826 de voturi valabil exprimate, deoarece au fost anulate 43 de voturi, tabela de marcaj ne prezintă o victorie a domnului rector Cornel Antal care a obținut 620 de voturi şi o zdrobitoare înfrângere pentru domnul profesor Gheorghe Ionescu care nu a reuşit să strângă numai 206 voturi. Rezultatele alegerilor urmează a fi validate de Senatul Universității în data de 10 februarie 2012, când, din câte am auzit, se va alege şi Preşedintele studenților din Senatul universitar.
Până mai trece frigul, vom aștepta rezolvarea contestației, depusă deja de domnul profesor Gheorghe Ionescu, dar și validarea finală a alegerilor de către Ministerul Învățământului, în termen de 30 de zile. Așadar mărțișorul anul acesta ne va aduce confirmarea, probabil, a domnului Rector Cornel Antal pentru încă un mandat în fruntea Universității noastre.
Noi, ca studenți, odată cu felicitările pe care le adresăm noului şi în acelaşi timp actualului Rector Cornel Antal, avem rugămintea să nu uite promisiunile făcute față de studenți, în campania electorală, şi sperăm ca acestea să fie rezolvate în cel mai scurt timp posibil.

Pădurean Călin
Istorie, anul III

Această prezentare necesită JavaScript.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Comments

  1. libelula says:

    „Așadar mărțișorul anul acesta ne va aduce confirmarea, probabil, a domnului Rector Cornel Antal”. 1. De ce scrieţi „rector” cu r de tipar? E Dumnezeul vostru, e supremul? 2. de ce probabil? Aţi vorbit cu Baba, ştiţi ce va face el? De unde şi până unde ştiţi voi ce va decide un ministru? Argumente!!!!

    Apreciază

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.