Albert Nobbs

Nominalizările la Oscarul de anul acesta ne aduc în atenţie o serie de filme surprinzătoare, printre care şi  filmul Albert Nobbs, ce a primit recent 3 şanse la Oscar: cea mai bună actriţă în rol principal – Glenn Close; cea mai bună actriţă în rol secundar – Janet McTeer şi cel mai bun machiaj. De remarcat e faptul că nominalizările date în dreptul prestaţiilor actoriceşti feminine sunt pentru roluri de bărbaţi, ambele actriţe au interpretat femei ce pe aproape toată durata filmului au fost travestite ca bărbaţi.

Acţiunea se petrece într-o altă epocă, a secolului XIX, iar contrastul social dintre membrii societăţii e vizibil. Viaţa mondenă a acelor timpuri e privită la modul obiectiv, în paralel cu o serie de drame personale.

Desfăşurarea evenimentelor este lentă iar acţiunea liniară are parte de un subiect delicat, ce pe alocuri îţi dă o senzaţia de anormal, o poveste ciudată ce reuşeşte să redea o serie de drame pătrunzătoare.

Filmul ne înfăţişează viaţa grea a unor personaje rămase singure pe lume, visul de-a ieşi din situaţia mizeră în care se află, fuga după o fericire imaginară ce se năruie la nivelul unei lungi şi triste istorisiri dintr-o frântura de viaţă plăpândă.

Glenn Close face un rol formidabil, femeia travestită în barbat sub numele Albert Nobbs. Trăsăturile actriţei îi permit să joace un asemenea rol, iar cu ajutorul machiajului a ieşit ceva bărbătesc. Desigur, dialogul puţin, stilul rezervat al personajului i-a uşurat munca, de altfel apelează la o mimică ce redă perfect ceea ce trebuie sa aflăm fără ajutorul cuvintelor.

Pentru un astfel de rol sunt total de acord că a primit o recunoastere oficială , m-aș bucura să producă o surpriză celor ce nu îi dau nici o şansă la câştigarea statuetei.

În ce priveşte rolul secundar jucat de  Janet McTeer, e mult mai puternic din punct de vedere vizual, se identifică mult mai bine cu înfăţişarea personajului pe care trebuie sa-l interpreteze, astfel la momentul oportun chiar va reuşi să surprindă.

Pe lângă aceste 2 roluri fabuloase, mai remarcăm pe Mia Wasikowska și un Brendan Gleeson cam marginalizat într-un rol nu prea reușit.Albert Nobbs e unul din acele filme ce merită privite, cel puțin pentru subiectul pe care-l tratează dintr-o perspectivă interesantă.

Benea Simion Ionuţ, Istorie, Anul 3

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Trackbacks

  1. […]   Reblogged fom Studentocratia […]

    Apreciază

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.