Warrior

Anul  trecut am avut parte de o serie de surprize plăcute la nivel de lansări cinematografice. Au fost lansate filme independente sau proiecte necunoscute care, încă de la bun început, nu au avut statutul de „film bun” sau nu au beneficiat de o promovare puternică (prin trailere înşirate prin toate locurile, de la cinematografe, site-uri, bloguri şi alte „spaţii publicitare”), lansate pe la festivaluri, descoperite pe parcurs, în condiţii deloc demne de „un film bun”.

Printre aceste filme surpriză se află şi Warrior care, alături de filme ca Drive şi Another Earth, poate fi luat ca exemplu care respectă paşii menţionaţi anterior.

Filmul Warrior, din punctul meu de vedere, se numără printre cele mai bune filme despre lumea sportului de contact (box, karate, MMA…), fiind chiar legat de MMA (Mixed Martial Arts), stil de luptă de-o violenţă, câteodată, greu de privit, unde adversarii, uneori, se luptă pe viaţă şi pe moarte.

Din acest punct de vedere filmul nu dă dovadă de milă şi-ţi infăţisează, fără ocolişuri, adevărata faţă a acestui sport de contact, într-un stil „războinic”, lupte, ce de multe ori,  ajung la sfârşit doar atunci când unul dintre luptători cade incoştient la podea.

Acest film are în vizor conflictul dintre membrii unei familii destrămate (un tată şi doi fii) care, cu ocazia unui turneu UFC, ajung din nou să se întâlnească, comunicând într-un mod violent, sunt plini de orgoliu, împărţind pumni în stânga şi-n dreapta, fiecare luptând, şi la propriu şi la figurat, pentru a se descătuşa şi pentru a-şi face dreptate în felul lor.

Tom Hardy, după rolurile din Inception şi Bronson, îşi uneşte forţele cu Nick Nolte şi  Joel Edgerton dând astfel naştere unui trio masculin reuşit, plin de surprize în ceea ce priveşte înterpretarea, jucându-şi rolurile cu o convingere de admirat.

Warrior este o surpriză plăcută, a anului trecut. Este un film dur, plin de acţiune, dar în acelaşi timp este şi o dramă emoţionantă. Filmul merită cu vârf şi îndesat cel puţin o vizionare.

Benea Simion Ionuţ, Istorie, anul 3

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Comments

  1. Nota filmului pe IMDb creste de la o saptamana la alta…il trec si eu pe lista.

    Apreciază

Trackbacks

  1. […] Reblogged from Studentocratia. […]

    Apreciază

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.