The Girl with the Dragon Tattoo

În primul rând am ales acest film pentru că încă rulează la cinematograful local şi aveţi şansa să-l vedeţi în condiţii optime.
The Girl with The Dragon Tattoo este de fapt un remake al filmului suedez Män som hatar kvinnor din anul 2009, ecranizat după primul volum Bărbaţii ce urăsc femei din trilogia Millenium de Stieg Larsson.
Pentru cei care încă nu au văzut varianta suedeză, e recomandabilă o vizionare a acestui remake/film american, pentru că, după cum vom vedea, este superior din mai multe puncte de vedere.
David Fincher nu e un regizor oarecare, anul trecut a fost premiat la Globurile de Aur pentru regizarea filmului Social Network şi are la activ încă alte cateva proiecte mult apreciate (The Curious Case of Benjamin Button, Zodiac, Fight Club). Cartea capătă în această a doua ecranizare un veşmânt cinematografic bine prelucrat printr-o acţiune sustinută natural prin stilul de filmare şi un suspans cu o orientare mult mai violentă, dar cu o uşoara descreţire a tensiunii prin situaţii în masura să amuze scurt dar intens. În general avem aceaşi desfăşurare a acţiunii cu cateva excepţii. Este filmat pe aceleaşi platouri de filmare ca ale antecedentului film, ceea ce îţi dă o impresie ciudată dacă ai văzut varianta suedeză.
În distribuţie îl intâlnim pe Daniel Craig (actorul din ultimele 2 filme din seria Bond) care se descurcă de minune pe langa Christopher Plummer, Stellan Skarsgård şi Rooney Mara, de care la început nu credeam ca se va ridica la nivelul lui Noomi Rapace.


The Girl With The Dragon Tattoo este un thriller extraordinar în care scenele de violenţă par mai domolite, dar mult mai nonsalant la nivelul sexualităţii şi nudităţii, un film dur ce beneficiază de o imagine prelucrată net superior din punct de vedere artistic şi de o plasare a acţiunii pe „pelicula” într-un stil mai puţin haotic, plus o desfăşurare a poveştii într-o formă mai compactă, parcă mai intrigantă.
Pentru un remake, a fost foarte bine primit de critici, ceea ce se întâmplă destul de rar; cu un 8.2 pe IMDb, un 86% freshness de la Rotten Tomatoes, plus o recunoaştere oficială prin cele 2 nominalizari la „Golden Globes” (pentru cea mai buna actriţă Rooney Mara şi pentru cea mai bună coloană sonoră), mă astept şi la câteva nominalizări la Oscarurile de anul acesta.
Va recomand călduros un film excepţional de 158 de minute care nu va dezamăgi.

Benea Simion Ionuţ Istorie anul 3

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Comments

  1. Reblogged this on Movie Zone.

    Apreciază

  2. Mi-a placut filmul din 2009, dar n-am ajuns inca la acesta. nu cred ca e vorba de un remake ci mai degraba (cum zicea si Adina) de un refresh 🙂

    Apreciază

  3. ai dreptate si varianta suedeza e o versiune vizionabila iar varianta de anul acesta de sub bagheta lui Fincher e un refresh bine venit, sa vedem ce iese mai departe 🙂

    Apreciază

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.