Interviu cu Dl. Rector al Universităţii din Oradea prof.univ.dr.ing. Cornel ANTAL

Realizat de Adina Ciriblan


Reporter Studentocraţia: Eu sunt studentă la Facultatea de Litere în anul II, numele meu este Adina Ciriblan, însă astăzi nu vin la dumneavoastră în calitatea mea de student, ci în calitatea mea de redactor-sef la ziarul Studentocraţia, primul ziar online al Universităţii din Oradea. După cum aţi spus şi dumneavoastră mai devreme, aceasta a fost şi una din dorinţele dumneavoastră, iar pentru aceasta ne-aţi pus la dispoziţie căile şi persoanele alături de care să putem dezvolta proiectul. În primul rând, după cum bănuiesc că ştiţi deja, Stundetocraţia este un proiect al Campaniei Stundent pentru Student, campanie care a debutat cu Balul Fulgilor de Nea din luna decembrie a anului trecut.

Reporter Studentocraţia: Ce părere aveţi despre campania noastră?
Dl. Rector: Mie mi-a plăcut foarte mult şi în momentul în care am desemnat un prorector, pe dna. Conf. Simona Trip, chiar de la început i-am spus că îi cer să facă pasul înainte, chiar mai mulţi paşi şi să vă resusciteze, să vă revigoreze. I-am menţionat în mod express şi acest ziar şi chiar mă bucur să aflu că într-un timp atât de scurt s-a pus pe roate şi această acţiune. Balul Fulgilor de Nea a fost reuşit, mi-au plăcut şi brazii, unii au mai rămas încă la locul lor şi poate ar trebui luaţi. În general îmi place să aud de iniţiative studenţeşti şi în special de iniţiativa asta cu ziarul online.

Reporter Studetocraţia: Câteva gânduri pentru colectivul de redacţie şi în ce direcţie credeţi dumneavoastră că ar trebui să mergem noi ca tineri şi începători în domeniul publicisticii?
Dl. Rector: Dacă aş avea vârsta dumneavoastră v-aş spune, dar nu o am. Sunteţi absolut liberi din punctul meu de vedere să vă exprimaţi absolut orice opinie, bineînţeles în limita bunului simţ şi a unor norme de exprimare normale. Puteţi aborda orice subiect, inclusiv memulţumirile, inclusiv dacă nu vă place de rector. Nu am nimic împotrivă şi dacă mă criticaţi. Eu nu vă pot recomanda nicio direcţie decât aceea de a vă fructifica ideile.

Reporter Studetocraţia: Critica nu face obiectul de lucru al ziarului nostru. Poate publicarea sugestiilor şi a nemulţumirilor, da… dar critica nu. Tonul acestui ziar va fi unul obiectiv, nu unul subiectiv.
Dl. Rector: Foarte bine! Felicitări! Sunteţi liberi din punctul meu de vedere să gândiţi ziarul cum vreţi voi. Dacă cineva va încerca să vă influenţeze şi să se folosească de voi şi de acest ziar pentru diverse scopuri, aflaţi de la mine că sunt total împotrivă şi nici nu voi permite aşa ceva. Aş vrea să vă las singuri, să vă descurcaţi singuri.

Reporter Studentocraţia: Suntem la început de sesiune câteva gânduri pentru colegii mei studenţi la începutul acestei perioade?
Dl. Rector: Baftă la examene, aşa se spune! Este deja al 21-lea an de sesiuni şi sper ca fiecare să dovedească ce a reuşit să acumuleze în semestrul care a trecut. Pentru cei care nu vor reuşi să dovedească, aşa cum ştiţi, la cererea stundeţilor s-au făcut perioade de sesiuni suplimetare şi în iarnă şi în vară. Eu vă doresc, încă odată, baftă la sesiune.

Reporter Studetocraţia: Să fie! Am înţeles că sunteţi o persoană cu un simţ al umorului foarte dezvoltat. Ne întrebam, dacă aţi fi de acord ca periodic să ne transmiteţi câte o maximă sau un citat favorit. Dacă da, putem începe acum?
Dl. Rector: Depinde şi de stare, nu mereu am simţul umorului. Depinde de context. Nu prea ştiu ce să vă spun acum… O vorbă de duh?

Reporter Studetocraţia: Da! O vorbă de duh…
Dl. Rector: E maxima cuiva: „o minciună răspândită în eter devine adevăr”, asta legat de informaţii, de media, de ziare… Aşa că aveţi grijă şi gândiţi-vă şi la ce v-am spus acum.
Reporter Studentocraţia: Cu siguranţă că vom avea în vedere acest lucru!
Dl. Rector: Aveţi o mare răspundere pentru toţi studenţii universităţii, pentru că încetul cu încetul o să vedeţi că vor aprecia acest ziar.

Reporter Studentocraţia: Vă mulţumesc pentru încrederea acordată şi interviul oferit. Sper ca pe viitor să avem o colaborare cât mai fructuoasă!
Dl. Rector: Cu multă plăcere! Uşa mea este deschisă oricând!

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.