Asociaţia „Gheorghe Şincai” a Studenţilor în Istorie


Asociaţia „Gheorghe Şincai” a Studenţilor în Istorie

Adresa: str. Universităţii, nr.1-3, Oradea,

Preşedinte: Pădurean Călin-Daniel, Telefon 0743026351, E-mail: padu_calin.daniel@yahoo.com

Din rândul membrilor Asociației noastre s-au remarcat o serie de personalităti ale mediului științific și public de nivel local si național Asociația „Gheorghe Șincai” a studenților în istorie a luat ființă la 25 aprilie 1994 iar din 2006 are si personalitate juridică. De atunci și până în prezent a întreprins o activitate intensă pe plan local, national si international.

Activitatea asociației, care are în prezent 45 de membri, s-a manifestat prin organizarea unor simpozioane, cercuri de istorie pe diferite teme, santiere arheologice precum: „Initiere în cercetarea istoriografică”, „Femeia la răscruce de secole”, „stiintă. Cultură. Civilizatie”, „Spatiul românesc în context national si european”, „Contributii la cunoasterea istoriei Bihorului prin cercetări arheologice întreprinse pe santierul de la Tăsad”, „Muncă, bani, bănci, cultură si politică (1918 – 2007)”, „Frontierele spatiului românesc în context european. Oradea – Chisinău”, “Orasul si Biserica”, „Istoria între national si european”, „Sesiunea de comunicări stiintifice pentru liceeni” Pe plan national activitatea studentilor s-a materializat prin participarea la sesiuni stiintifice studentesti în alte centre precum Cluj-Napoca, Târgoviste, Alba Iulia, Iasi, Sibiu, Bucuresti. În 2006 am avut ocazia să participăm la o sesiune internatională în Olanda, sesiune organizată de Asociatia Internatională a Studentilor în Istorie (ISHA) la care ne-am si afiliat. In anul universitar 2009-2010 Asociația a organizat Sesiunea națională de comunicări științifice, ediția a XII-a, dedicată studenților, a redactat revista „Studentocratia”, prima revista studenteasca din campusul Universitatii din Oradea, primul(Studentocratia-nr-1-mai-2010) numar al revistei a iesit in 19 mai, iar al doilea numar   (Studentocratia-nr-2-noiembrie-2010) a iesit in 15 noiembrie, de asemenea Asociaţia s-a implicat în organizarea festivalului studenţesc StudFest Oradea 2010. În anul 2011 a organizat a XIII-a ediție a Sesiunii de comunicări științifice, în colaborare cu studenții Facultății de Litere, numita Conferința Umaniștilor. Din vara anului 2011 a început un frumos proiect de colaborare cu Muzeul din Satu Mare dar și cu „Cercul de Istorie Veche și Arheologie” realizând primele săpături arheologice pe șantierul de la Căuaș din județul Satu Mare. Noul an universitar 2011-2012 a început în forță, organizând împreuna cu „Cercul de Istorie Veche și Arheologie” o excursie de studii la Parcul Arheologic de la Polgar din Ungaria, de asemenea a inceput si un proiect internațional româno-francez, care se află în desfațurare, proiectul are ca scop schimbul de experiență între studenții la Istorie din Oradea si cei din Amiens, Franta. Tot acest an universitar odata cu proiectul „Student pentru Student” a adus și transformarea revistei „Studentocratia” în ziar studențesc, în format on-line studentocratia.com , deschis tuturor studenților din cadrul Universității din Oradea.

Scopul asociatiei noastre este de a încuraja si dezvolta activităti stiintifice între studenti din România si din străinătate prin intermediul realizării de contacte pe linie profesională, de a promova în rândurile tinerilor cultura istorică prin organizarea de simpozioane, conferinte, sesiuni stiintifice si aplicatii de teren.

Conducerea Asociatiei este formată din Pădurean Călin-Daniel – presedinte, Tănăsescu Cristian – vicepresedinte, Popa Ana-Camelia – secretar.

AI PÂNĂ LA 220 DE LEI REDUCERE LA PRIMA REZERVARE!

Opinia ta conteaza!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2012 Studentocratia. Toate drepturile rezervate.